Home > General > El gener tanca mixt a les borses europees

El gener tanca mixt a les borses europees

01/02/2024

Els mercats europeus van cotitzar mixts, sense una tendència clara, encara pendents de la dada clau del dia a la reunió de la Reserva Federal, una cita que es produïa amb les borses europees ja tancades.

Ahir els mercats de renda fixa van viure forta volatilitat i van reaccionar a les dades macroeconòmiques d’Europa: la inflació de França sorprenia, es desaccelerava i se situava en un 3,1% al gener, 6 dècimes menys que al desembre. Això va tenir un impacte en el mercat de la renda fixa i els bons retrocedien en rendibilitat: el bo alemany baixava fins al 2,15%; l’espanyol, a nivells de 3,08%, i l’italià, fins al 3,7%, i per tant els preus dels bons pujaven.

En to empresarial va destacar l’acollida de resultats de la companyia sueca de tèxtil Hennes & Mauritz, que va decebre el mercat i va provocar caigudes de la companyia de doble dígit, després que els resultats fossin clarament inferiors al que esperaven els analistes, tot i que pujava el seu benefici net un 145% en comparació amb l’exercici anterior. A més dels resultats, es va saber que la CEO, Helena Helmerson, dimitia i passava el seu lloc com a CEO i president amb caràcter immediat a Daniel Erver, responsable de marca fins al moment. En to positiu, ahir la companyia Paramount obria amb fortes pujades pels rumors d’opa, amb l’oferta de 14.300 milions de dòlars que havia fet Byron Allen, magnat dels mitjans de comunicació. 

Avui destacaran els resultats d’Apple, Amazon i Meta Platforms en l’àmbit tecnològic, i també publicarà Merck & Co i Royal Caribbean Cruises. A Europa coneixerem les dades de Naturgy Energy i Banc Sabadell, entre d’altres.

Categories: General Tags: