Home > General > La Reserva Federal, la gran protagonista del dia

La Reserva Federal, la gran protagonista del dia

31/01/2024

Avui les borses europees cotitzaran pendents de què passarà al vespre als Estats Units, de quina decisió i quines perspectives sobre política monetària aportarà el president de la Fed, Jerome Powell. La decisió de tipus està prevista per a les 20 hores d’Andorra, i posteriorment hi haurà la roda de premsa.

Ahir a nivell macroeconòmic va destacar als Estats Units la publicació de dades del mercat laboral: els JOLTS van repuntar novament inesperadament el mes de desembre. Aquest indicador agrada als membres de la Fed com a indicador de la capacitat d’ociositat del mercat laboral. A Europa es va publicar el creixement de la zona euro, que es va mantenir en un 0% el darrer trimestre del 2023; el fet de mantenir-se en positiu permet que la zona euro no se situï en recessió tècnica. Aquesta dada sorprèn després que es publiqués que el PIB d’Alemanya havia caigut un 0,3% el darrer trimestre de l’any. França es va frenar, però va aconseguir mantenir-se en positiu. Les dades més febles d’Europa podrien recolzar la necessitat que el Banc Central Europeu iniciï les rebaixes dels tipus abans del que tenen previst; en contra, té els repunts de la inflació, ahir es va conèixer que a Espanya l’IPC repuntava fins al 3,4% des del 3,1%, seguint la tendència del desembre. Avui sabrem la xifra d’inflació d’Alemanya, prèvia a la dada conjunta de la zona euro, que es coneixerà demà dijous.

Al tancament de la jornada americana es van publicar els resultats del gegant tecnològic Microsoft i l’empresa matriu de Google, Alphabet.

Categories: General Tags: