Home > General > Inici de mes amb incerteses

Inici de mes amb incerteses

02/02/2024

Els mercats europeus ahir obrien en vermell després de la mala acollida de Wall Street dimecres de la reunió de la Reserva Federal i la posterior roda de premsa del president, Jerome Powell. L’obertura de Wall Street en positiu no va fer millorar gaire les borses europees, que tancaven en negatiu, destacant la caiguda de l’índex francès, el CAC-40, i de l’espanyol, l’IBEX, entre els que més van caure.

La Reserva Federal dels Estats Units va comunicar que mantindria els tipus d’interès al nivell actual, entre el 5,25% i el 5,5%, tal com esperaven els mercats. Però l’organisme va rebaixar les expectatives d’una baixada de tipus immediata, fet que no va acabar d’agradar els analistes. En el comunicat s’indicava que “fa falta més seguretat que la inflació està baixant” abans de prendre la decisió d’abaixar els tipus. El discurs de Powell va deixar clar que les baixades de tipus són inevitables i que és només qüestió de mesos. El Banc Central “està molt atent als riscos inflacionaris” i no retira l’amenaça d’apujar més els tipus si “sorgissin riscos que obstaculitzen” la baixada de la inflació. Després del comunicat, les possibilitats de rebaixa de tipus a la reunió del mes de març van situar-se en un 50%. I que al maig ja hagi tingut lloc almenys una retallada s’han disparat per sobre del 90%.

Pel que fa a xifres macroeconòmiques, ahir va destacar des d’Europa la dada de l’índex de preus de consum (IPC) de la zona euro. La xifra es va moderar fins al 2,8%. I des dels Estats Units va sorprendre el repunt

Categories: General Tags: