El Tribunal Suprem colpeja amb força la banca espanyola

19/10/2018 Escriu un comentari

El sector de banca espanyola ha vist com les seves valoracions borsàries rebien fortes correccions després que el Tribunal Suprem decidís que els impostos relatius sobre les transmissions patrimonials (ITP) i els dels actes jurídics documentats (ADJ) sobre les hipoteques hauran de ser pagats pels bancs i no pels propis clients que les contracten. De moment, és difícil poder quantificar quin serà l’impacte econòmic i dependrà molt de quina retroactivitat es tindrà en compte. L’IBEX 35 veia com la jornada acabava tenyida de vermell, amb 8.889 punts i una devaluació del -1.20%. Les negociacions del Brexit amb Theresa May i Jean Claude Juncker al capdavant segueixen encallades, després que no s’arribés a cap nou acord beneficiós per a les dues parts.

Categories: General Tags:

Incertesa prèvia la reunió sobre el Brexit

18/10/2018

Jornada tenyida de vermell per als principals selectius europeus, que queden expectants de novetats sobre les negociacions del Brexit. L’IBEX35 per la seva part ha vist començar la jornada en positiu, però a mesura que avançava el dia tancava amb devaluacions del -0,85% perdent els 9.000 punts, tot destacant la important dava-llada de la companyia DIA, que ha perdut un 55% del seu valor en 3 dies. La incertesa en els mercats i la dada d’inventaris molt per sobre del que s’esperava, llastra el preu del petroli. El barril de Brent cau per sota dels 80 dòlars, mentre que el barril tipus West Texas, de referència als EUA, està a punt de perdre els 70 dòlars.

Categories: General Tags:

Mercats expectants en època de presentació de resultats

17/10/2018

La jornada d’avui ha estat positiva per al selectiu espanyol IBEX-35, que comença l’època de presentació de resultats. La primera companyia ha estat Enagas, amb bones notícies per al mercat. Els índexs europeus es sumaven al rebot amb apreciacions superiors al +1,69 percentual. L’EuroStoxx50 tancava la sessió amb una revaloració de l’1,46% i 3257.34 punts. A l’altra banda de l’Atlàntic, els EUA obrien en verd, després de digerir la notícia del cap de setmana, on el president dels EUA, Donald Trump, va agrair al seu homòleg turc, Recep Tayyip Erdogan, l’ajuda per alliberar el missioner nord-americà Andrew Brunson, que va estar privat de llibertat a Turquia durant dos anys.

Categories: General Tags:

La volatilitat torna a ser la protagonista

13/10/2018

Tanquem setmana complicada per als mercats. La tempesta desencadenada per Wall Street dimecres passat ha fet trontollar els mercats globals, en especial a Europa. Dos informes sobre la baixada de la demanda de semiconductors als Estats Units, la pujada del tipus de referència Treasury 10Y per sobre del 3%, l’escalada del preu de petroli i les sempre declaracions poc encertades del màxim mandatari del país nord-americà, Donald Trump, van ser les excuses perfectes per a la correcció sana que van viure els mercats del carrer més conegut del sud de Manhattan. D’aquesta manera, l’IBEX-35 perdia els 9.000 punts, una barrera psicològica per als inversors. Mentrestant… bon pot del Pilar!

Categories: General Tags:

La volatilitat torna a ser la protagonista

12/10/2018

Jornada de correccions generalitzades als mercats mundials. L’efecte dels possibles increments dels tipus d’interès que realitzarà la Fed a final d’aquest any i l’any vinent ja s’ha començat a descomptar als principals mercats, fet que ha aportat de nou la volatilitat com a protagonista d’a­questa inquietant pel·lícula que s’està gestant en la borsa el 2018. A més a més, cal destacar les contínues aparicions de Donald Trump, que ahir va titllar els màxims dirigents de la Fed de ser massa durs en la seva presa de decisions i els assenyalava com a principals culpables de les turbulències que s’estan veient en els mercats. Tenint en compte les divises, el tipus de canvi euro-dòlar segueix estable, situat en 1,15.

Categories: General Tags:

Notícies poc estimulants als mercats europeus

11/10/2018

Els parquets del vell continent van veure com el seus selectius tancaven en vermell propiciats per les tensions pressupostàries entre Itàlia i la Comissió Europea, a més de les dades sobre el PIB futur d’Alemanya, que veia reduïdes considerablement les seves expectatives de creixement el 2019 i 2020. L’altre focus de tensions que també ha influït negativament els mercats ha estat la falta d’entesa entre la Xina i els EUA. El secretari del Tresor dels EUA va advertir que la Xina no ha de devaluar la moneda per tal de ser més competitius, tema que es tractarà en les properes reunions del G-20. Pel que fa a l’IBEX-35v s’ha devaluat un 1,05% i tancava en mínims anuals de 9.162 punts, situant-se a nivells de final del 2016.

Categories: General Tags:

Jornada d’estabilitat als mercats europeus

10/10/2018

L’IBEX-35 va trencar la mala ratxa dels últims tres dies i va capgirar els mínims anuals intradia per acabar tancant en 9.260 punts i una revaloració del 0,67%. Els principals mercats europeus seguien cauts i tancaven amb guanys per sota del mig punt percentual, excepte el FTSE MIB italià, que es desmarcava i tancava amb una revaloració de l’1,06% aprofitant la millora del deute d’Itàlia. Per la seva part, el Fons Monetari Internacional ha revisat a la baixa les seves previsions de creixement global en 0,2 punts bàsics, fins al 3,7%, tant per a aquest any com per al 2019. Pel que fa a Xina, es manté la previsió de creixement el 2018 en el 6,6%, però revisa a la baixa la del 2019 en 0,2 punts bàsics, fins al 6,2%. Les retallades s’han estès igualment a la zona euro, per a la qual l’organisme internacional preveu un creixement del 2%, un 0,2% menys que la seva anterior revisió, encara que de moment manté la previsió per al 2019 en l’1,9%.

Categories: General Tags:

El Brasil no alegra els mercats

09/10/2018

Els principals mercats borsaris europeus reben amb inestabilitat les notícies sobre la primera volta de les eleccions presidencials al Brasil, on deixen com a principal guanyador de la primera volta l’ultradretà Bolsonaro, que s’enfrontarà a Haddad en segona volta. Per la seva banda, l’EuroStoxx-50 tancava amb 3.309 punts i una devaluació de l’1,07%. La resta de selectius europeus més importants seguien la tònica de l’EuroStoxx-50, amb pèrdues per sobre del punt percentual excepte l’IBEX-35, que perdia els 9.200 punts amb un -0,59%, en part gràcies a les notícies que arribaven des del Brasil, on importants pesos pesants del selectiu tenen part del negoci. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats americans també obrien amb caigudes a causa que la rendibilitat del deute fa que els diners surtin de la renda variable per aprofitar el bon rendiment que ofereix el deute nord-americà.

Categories: General Tags:

Les dades del mercat laboral mouen el mercat

06/10/2018

El mercat no deixa de sorprendre. Per una banda, aquesta setmana hem conegut les declaracions de Powell, el president de la Reserva Federal dels Estats Units, que afirmava que apujaria els tipus d’interès per sobre de la neutralitat, i que fins a arribar a aquest punt encara quedava un llarg camí. Aquestes paraules van provocar una apreciació del dòlar i una baixada generalitzada dels mercats. D’altra banda, ahir a la tarda vam conèixer la dada del mercat laboral dels EUA, per la qual hi havia una gran expectativa atès el moviment del deute durant els últims dies. L’informe ha acabat aflorant referències dispars. La creació del mercat laboral s’ha frenat, en part a causa de l’huracà Florence, i els costos laborals han pujat, reforçant les tensions inflacionistes.

Categories: General Tags:

El ‘Treasury’ a 10 anys toca el 3,2%

05/10/2018

La jornada d’ahir va estar protagonitzada principalment per la notícia sobre el bo americà a 10 anys, el Treasury, i el seu increment de valor fins al 3,2%, desencadenat a causa de les afirmacions de Jerome Powell, president de la Fed, que va deixar entreveure que els tipus d’interès pujarien per sobre de la neutralitat i que va afirmar que encara hi havia molt de marge per actuar tenint en compte les decisions preses fins ara. Els mercats europeus van encaixar la notícia amb devaluacions dels índexs més importants. L’EuroStoxx-50 queia un 0,80%, quedant-se en 3.375 punts. Per la seva banda, el selectiu espanyol de l’IBEX-35 va tancar en 9.314 punts i una caiguda del 0,50%. A l’altra banda de l’Atlàntic els mercats de Wall Street també obrien en vermell, on l’únic sector que destacava en positiu era el bancari, degut als beneficis dels increments dels tipus d’interès.

Categories: General Tags: