L’IBEX-35, l’únic positiu d’Europa

24/02/2017 Escriu un comentari

A la darrera sessió de cotització, la majoria de selectius de renda variable europea registraven comportaments lleugerament a la baixa. En el cas de l’IBEX-35, tot i que companyies com Dia, Telefónica o Repsol registressin repunts després de la publicació de resultats (que era rebuda amb bons ulls pels inversors), l’índex de referència espanyol només aconseguia quedar-se fregant la planor. Als EUA, les actes de la Fed es publicaven sense novetats, encara que sí que s’assenyalava la necessitat d’elevar els tipus d’interès aviat. Quant a la petició setmanal d’atur, la dada no acontentava el mercat, situant-se lleugerament per sobre de l’esperat. En aquest context, el bitllet verd no mostrava canvis davant l’euro.

Categories: General Tags:

No tots els dies poden ser a l’alça

23/02/2017 Escriu un comentari

Tot i les bones referències macroeconòmiques europees i el bon sentiment americà (que tancava la sessió de dilluns marcant nous màxims històrics), els mercats de renda variable europea es plantaven mostrant un to mixt. Així doncs, tot i la bona publicació matinal sobre la confiança empresarial IFO d’Alemanya, la sessió d’ahir s’aixecava sense força i tancava amb una planor generalitzada, sent els selectius perifèrics els més castigats. A l’altra banda de l’Atlàntic, l’atenció se centrava en la publicació de les actes de la reunió de la Reserva Federal del gener passat. Quant al mercat de divises, l’eurodòlar tornava a depreciar-se lleument fins a tocar nivells d’1,05 dòlars per euro. En el cas de la lliura, tot i la bona dada de PIB del matí, els nivells es mantenien al voltant de 0,846 eur/gbp.

Categories: General Tags:

Cert optimisme

22/02/2017 Escriu un comentari

Els mercats de renda variable europea mostraven bons comportaments durant la darrera sessió de cotització. De fet, mirant els registres acumulats des d’inici d’any, la majoria de selectius de la zona euro es troben en terreny positiu. Els màxims històrics que contínuament marquen els mercats de Wall Street, juntament amb les bones dades macroeconòmiques que es publicaven a l’Eurozona (com els recents PMI, que batien les expectatives del consens), reforçaven el bon sentiment dels inversors, que continuaven realitzant compres als mercats de renda variable. En el cas del petroli,            la probabilitat de noves retallades de producció també pressionaven el preu a l’alça.

Categories: General Tags:

Festiu nord-americà

21/02/2017 Escriu un comentari

Els mercats de renda variable europea registraven un bon inici de setmana. Tot i que no veiem moviments excessivament alcistes, els principals selectius es mantenien en positiu a falta de referències a l’altra banda de l’Atlàntic. Donat que es tractava del Dia dels Presidents, els Estats Units d’Amèrica es mantenien tancats durant la jornada d’ahir. Per aquesta setmana, les principals referències macroeconòmiques seran la publicació dels PMI de l’Eurozona, a part, també veurem la publicació dels darrers actes de la Fed juntament amb força publicacions corporatives a les quals estarem atents. Sense deixar el món corporatiu, Banc Popular s’estrenava amb nou president, no obstant això, aquest fet no era suficient perquè l’entitat tanqués amb comportament positiu.

Categories: General Tags:

Reduint la pujada setmanal

18/02/2017 Escriu un comentari

A no ser que puguis veure les teves accions, caure en un 50% sense que et doni un atac de pànic, no hauries d’invertir en el mercat borsari. Aquesta afirmació que feia Warren Buffet intentava incidir en la volatilitat dels mercats de valors. I és que, quan decidim invertir en una companyia, hem de ser conscients que existeixen riscs de caiguda. Quant als parquets de renda variable europea, durant la sessió de divendres veiem registres lleugerament a la baixa. En una jornada amb poques referències macroeconòmiques de rellevància, els mercats de divises dibuixaven pocs moviments. En el cas de les commodities, els dubtes que l’acord entre els països OPEP es prorrogui feia cotitzar el petroli a la baixa. De cara a la pròxima setmana, seguirem amb moltes publicacions de resultats corpo- ratius. Bon cap de setmana a tots.

Categories: General Tags:

Lleugera correcció

17/02/2017 Escriu un comentari

Les borses europees es prenien un dia de descans. Cal tenir en compte que això succeïa després que a la sessió de dimecres passat els principals mercats intentessin tocar màxims de l’any. Aquest moviment també coincidia amb el comportament lleugerament negatiu dels índexs a Wall Street. Amb poques referències macroeconòmiques a la jornada d’ahir, la dada de peticions setmanals d’atur no era suficient per engrescar la renda variable. Les peticions setmanals se situaven per sota de 239.000 davant les 245.000 esperades. El petroli seguia ancorat en els 55 dòlars per barril. Mentrestant, l’or girava a l’alça lleugerament per sobre dels 1.240 dòlars. Quant als resultats corporatius, durant el dia d’avui s’examinaran algunes companyies, com ara Capgemini, Cellnex i Pandora, entre d’altres.

Categories: General Tags:

Senyora inflació

16/02/2017 Escriu un comentari

Força tranquil·litat en els mercats de renda variable europea. La darrera jornada de cotització tenyia de verd la majoria dels selectius acompanyats per nous màxims històrics en l’obertura de Wall Street. D’alguna manera, aquest escenari de fortalesa laboral i de pressió inflacionista ja el dibuixava Janet Yellen en la compareixen­ça davant el congrés. De fet, a l’agenda macroeconòmica d’ahir es publicava la dada d’inflació de gener als EUA. La dada sorprenia positivament marcant nivells del 0,6% davant la meitat que estimava el consens del mercat. Això, representaria un creixement interanual del 2,5%, força en línia amb l’objectiu de la Reserva Federal nord-americana. Desitgem que totes les publicacions segueixin en línia.

Categories: General Tags:

Torna Janet Yellen

15/02/2017 Escriu un comentari

Les borses europees seguien en la tònica lateral mostrant registres mixtos als principals selectius. En l’àmbit corporatiu, un dels esdeveniments més rellevants es desenvolupava al sector automobilístic. PSA, propietària de diverses companyies automobilístiques, admetia negociacions amb el gegant General Motors per a l’adquisició de l’alemanya Opel. En un àmbit més global, en els parquets de renda variable, tot i que es tractava d’una jornada amb diverses referències macroeconòmiques, la mirada estava posada en la compareixença de Janet Yellen, presidenta de la Reserva Federal dels Estats Units, davant del Congrés. Amb el seu discurs, en què deixava entreveure que la pujada de tipus no podia esperar gaire més temps, la divisa nord americana s’apreciava i se situava a 1,0575 dòlars per euro.

Categories: General Tags:

Bona arrencada

14/02/2017 Escriu un comentari

Els nous màxims de Wall Street recolzaven el bon comportament europeu. Així doncs, els principals selectius de la zona euro tancaven una sessió predominada per les compres dels inversors. L’únic parquet que quedava lleugerament endarrere era el FTSE100 anglès. Una correcta dada d’Àsia que marcava un creixement interanual del +1% entre octubre i desembre del darrer any 2016 animava un bon inici de setmana i una sessió tenyida de verd. La divisa europea es depreciava molt lleugerament, tocant els 1,06 euros per dòlar. Aquests nivells se situen molt a prop dels mínims dels darrers anys. En aquest sentit, haurem d’estar atents a la compareixença que durà a terme la presidenta de la FED, Janet Yellen, davant del con­grés i el senat dels EUA.

Categories: General Tags:

Inversió a llarg termini

11/02/2017 Escriu un comentari

Com diu el famós inversor Warren Buffett, inverteixi sempre a llarg termini. I és que per a la major part dels inversors no professionals, el llarg termini és el més adequat. Mentre que les cotitzacions i valoracions de les companyies a curt termini tendeixen a ser poc fiables per determinar si una empresa és bona o no, l’augment del termini tendeix a indicar el valor real. Pel que fa a aquesta setmana en els mercats de renda variable europea, la volatilitat ha estat la predominant. La incertesa política que remou Europa dona pas a tancaments mixtos. En canvi, als EUA, tot i tenir cert neguit polític amb el nou president, Donald Trump, els principals índexs de Wall Street tornen a marcar nous màxims històrics. Amb la publicació de resultats, empreses capdavanteres del sector dels videojocs com Activision Blizzard o Ubisoft pujaven un 16% i 10%, respectivament.

Categories: General Tags: