Moment dolç per als selectius europeus

18/04/2019

Les publicacions arribades dels de la Xina respecte al seu creixement han estat meridianament per sobre del que s’esperaven els analistes, notícia molt ben rebuda pels mercats de renta variable europea. El PIB xinès ha crescut un 6,4% durant el primer trimestre del 2019, gràcies a la forta apreciació de la producció industrial i de les vendes retail. Des d’Estats Units ens arriben notícies respecte a la balança comercial, un dels coneguts maldecaps de Donald Trump, que ha resultat reduir-se, contràriament amb el que s’esperava el consens de mercat. La dada més interessant que s’ha pogut extreure d’aquesta notícia ha estat la reducció d’aquest dèficit respecte al seu homòleg asiàtic, cosa que ha afavorit les posicions i les decisions preses pel portaveu americà des del 2018, quan va iniciar la seva política aranzelària. Al Vell Continent s’han viscut apujades generalitzades dels selectius, on el que més s’ha apreciat ha estat l’IBEX35 impulsat per les revaloracions que han viscut els seus pesos pesants.
A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius obrien mixtes amb les publicacions de resultats de diverses empreses, encara digerint la bateria d’informacions macroeconòmiques que es rebien des de diverses zones geogràfiques del món.

Categories: General Tags:

La confiança inversora segueix incrementant-se a Europa

17/04/2019

Els selectius europeus han aconseguit finalitzar una nova jornada en la seva totalitat en positiu, excepte l’IBEX35, que ha tancat totalment pla, que segueixen de ben a prop les publicacions de resultats de les empreses americanes, abans d’afrontar les europees i les eleccions generals a Espanya del 28 d’abril. Les dades sobre l’Índex ZEW de confiança inversora a l’Eurozona han resultat ser més positives del que s’esperaven els analistes, fet que ha contribuït a incrementar les ganes de seguir invertint en actius de risc per als inversors europeus, i han aconseguit que l’EuroStoxx 50 avancés fins als 3.463 punts, amb una revaloració acumulada des de principis d’any del 15,39%. Si el comparem els rendiments acumulats des de l’1 de gener de 2019 de l’EuroStoxx50 comparat amb l’índex de referència americà, l’S&P500, veiem que les diferències han estat mínimes. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street iniciaven la jornada amb lleugeres pujades, impulsades pel bon comportament a Europa i per les primeres presentacions de resultats de companyies americanes, a l’espera de la publicació de les dades del PIB xinès, que es coneixeran dimecres, després de la bona dada feta pública sobre l’auge dels preus de l’habitatge al país asiàtic.

Categories: General Tags:

Inici de Setmana Santa amb publicacions de resultats empresarials americans

16/04/2019

Els selectius de renda variable global van concloure una setmana especialment bona deguda a la recuperació la confiança inversora després de les intervencions tant de la FED americana com del Banc Central Europeu, que van impulsar els inversors a tornar a triar els actius de renta variable i deixaven enrere així els actius sense risc. A més a més, les inesperades dades positives respecte a la presentació de resultats iniciada a finals de setmana per part de les companyies de Wall Street van aconseguir incrementar les valoracions de l’S&P500 fins a nivells màxims del setembre passat, recuperant en gran part la famosa caiguda dels mercats que es va viure des de l’octubre de 2018.
Tot i el fort inici que es va viure divendres passat amb les primeres presentacions de resultats de la banca americana, la continuació que s’ha viscut durant aques dilluns no ha estat tan positiva i ha propiciat veure lleugeres caigudes als selectius americans que veien com s’allunyaven els atacs a nous màxims.
Mentrestant, al Vell Continent els selectius tancaven en positiu, gairebé plans, en una jornada amb poques influències macroeconòmiques.

Categories: General Tags:

Els EUA comencen la temporada de presentació de resultats

13/04/2019

L’últim dia de la setmana s’iniciava amb tonalitat vermellosa pel que fa als selectius europeus, que a mesura que avançava el dia es girava i es posava en números verds amb l’inici de la temporada de presentació de resultats als Estats Units, corresponents al primer trimestre del 2019. Pel que fa a les publicacions empresarials a Espanya, no començaran fins després de Setmana Santa, l’última setmana d’aquest mes, coincidint amb les eleccions generals del 28 d’abril. La publicació de resultats del banc americà JP Morgan, que va ser molt ben rebuda pel mercat, va donar confiança als inversors en el sector bancari, que es va acabar contagiant al sector de la banca de l’IBEX-35, que juntament amb les notícies de Banco Santander sobre la possible recompra de part del seu negoci a Mèxic i la decisió sobre voler seguint augmentant el dividend va impulsar el sector més pesant a Espanya. Els inversors més arriscats en renda variable americana romanen expectants a les novetats en l’acord comercial entre la Xina i els EUA i a més presentacions per tal d’atacar nous màxims anuals en els selectius de Wall Street.

Categories: General Tags:

El Brexit es torna a posposar

12/04/2019

Els mercats europeus es llevaven amb la notícia de l’acceptació per part de Theresa May sobre l’ajornament del Brexit fins al 31 d’octubre del 2019, segons l’oferiment que es va fer per part de la Unió Europea a la cimera que es va dur a terme a Brussel·les. Així doncs, May pren aire i aconsegueix sis mesos més per poder seguir negociant amb els diferents parlamentaris per tal d’arribar a bon port i aconseguir l’acceptació del parlament britànic. Tot i tenir mig any més per negociar, les intencions de May aniran enfocades a intentar solucionar el Brexit abans del 22 de maig, per tal d’evitar haver de participar a les eleccions europees sabent que el poble britànic va decidir votar en contra de formar-ne part. Després d’aquestes notícies, un dels mercats que es van veure més beneficiats va ser l’IBEX-35, amb alguns valors considerats com a pesos pesants de l’índex amb forta exposició al mercat anglès, com van ser, per exemple, Banco Santander o Banc Sabadell, que van ser uns dels valors que més van contribuir a impulsar-lo fins als 9.445 punts, amb revaloracions del 0,41%. El FTSE-100, en canvi, es mantenia gairebé inalterat amb lleugeres correccions, fet que demostra que molts inversors del selectiu ja descomptaven el previsible nou ajornament.

Categories: General Tags:

Draghi no dona pistes

11/04/2019

Un dels fets més rellevants de la setmana, com ha estat la compareixença del Banc Central Europeu, amb Mario Draghi al capdavant, no ha ajudat els inversors a desxifrar quins seran els mètodes a implementar per tal de rebaixar els balanços de les entitats financeres amb la permanència dels tipus negatius de dipòsit. Referint-se al sector bancari, va comentar que existeix una superpoblació bancària i que es necessita una consolidació i unificació. Respecte a les apujades de tipus d’interès a la zona euro, no hi ha hagut novetats destacables, i a curt termini no s’espera cap canvi, com a mínim fins a final del 2019. Al focus dels inversors europeus, segueix la temàtica britànica del Brexit, on ahir es va reunir el Consell Europeu per tal de decidir si es concedeix la pròrroga que demana Theresa May fins al 30 de juny del 2019, ja que el termini del 12 d’abril ha estat insuficient per poder negociar correctament un acord favorable per totes les parts implicades. Els selectius europeus van finalitzar la jornada mixtos, sense gaires canvis respecte a la jornada anterior, en què el selectiu que més es va revalorar va ser el DAX alemany amb apujades del 0,47%, mentre que l’IBEX-35 va tancar pla.

Categories: General Tags:

Donald Trump es reactiva i torna a assenyalar cap a Europa

10/04/2019

Els selectius europeus perden força amb les notícies sobre les possibles aplicacions de nous aranzels als productes europeus per valor d’11.000 milions per part dels EUA, segons les paraules de Donald Trump. Les novetats que aportaven els portaveus del Fons Monetari Internacional es traduïen en més devaluacions per als mercats, que encaixaven negativament les retallades del creixement global que es preveuen des de l’FMI. Amb aquestes notícies, molts inversors en renda variable global han aprofitat per reduir posicions i consolidar beneficis després del ral·li que s’ha viscut des de principi d’any 2019, en espera de l’inici de les publicacions de resultats empresarials del segon trimestre. Pel que fa a les commodities, destaquem el bon moment que està vivint el barril de Brent, que està en nivells màxims que no s’assolien des del penúltim mes del 2018. Tenint en compte les divises, el tipus de canvi eurodòlar se situa a nivells d’1,1276. Els inversors seguiran de ben a prop les respostes per part dels portaveus alemanys i francesos per part de Theresa May a una pròrroga del Brexit. A la part europea, destaquem la reunió que  es durà a terme per part del BCE, en què es buscarà conèixer amb més detall la implementació del TLTRO, l’eina que utilitza el BCE per donar préstecs als bancs a llarg termini per tal d’impulsar l’economia.

Categories: General Tags:

El Vell Continent inicia la setmana consolidant-se

09/04/2019

La primera setmana del nou trimestre va resultar molt prolífica per als mercats de renda variable global i molts dels selectius europeus van arribar a revalorar-se com els americans, tenint en compte els comportaments des de principi d’any 2019. En una jornada amb poques notícies macroeconòmi­ques, es va viure un tancament dels selectius del Vell Continent mixt, en què el més castigat va ser l’IBEX-35, devaluant-se un 0,84% després que la setmana passada fos capaç d’incrementar el valor a nivells propers al 3%. Durant la nova setmana entrant, destacarà la reunió del Banc Central Europeu, en què no s’esperen gaires canvis respecte del discurs moderat que ha estat duent a terme Mario Draghi. Les negociacions del Brexit també segueixen en el punt de mira, a l’expectativa de novetats que puguin desencallar les negociacions i poder dur a terme la sortida de la Unió Europea. A l’altra banda de l’Atlàntic, cal destacar la publicació de les actes de la Reserva Federal i l’inici de la nova temporada de resultats empresarials als EUA. Els principals selectius de Wall Street iniciaven la setmana lleugerament a la baixa.

Categories: General Tags:

El Brexit torna a refredar-se

07/04/2019

Arriben novetats respecte al
Brexit des del Regne Unit. El
president de Consell Europeu,
Donald Tusk, ha rebut
una carta en nom de Theresa
May demanant un nou
endarreriment fins al 30 de
juny del 2019 per poder
aconseguir millors condicions
i poder desencallar
d’una vegada per totes la
gran problemàtica. El fet
simbòlic és que enmig de la
pròrroga que ha demanat la
portaveu anglesa es duran a
terme unes eleccions europees,
fet que pot resultar incòmode
a l’hora de participar-
hi, tenint en compte
que el referèndum del Regne
Unit va dictaminar que no
volien formar part de la
Unió Europea. El batibull de
noves dates està aportant
abundant volatilitat i una de
les opcions que podria proposar
la Unió Europea, segons
comenten diferents
analistes, seria la pròrroga
d’un any per aconseguir
unes millors condicions i
tractar les negociacions avaluant
tots els diferents escenaris.
El FTSE-100 anglès va
ser el major beneficiat
d’aquestes notícies i va ser el
selectiu europeu que més es
va revalorar. A l’altra banda
de l’Atlàntic, els mercats de
Wall Street van obrir en positiu,
impulsats per la fortalesa
mostrada per les publicacions
de dades sobre el
mercat laboral americà, que
van resultar estar lleugerament
per sobre del que s’esperava,
a més de l’increment
dels salaris.

Categories: General Tags:

Tranquil·litat en els selectius europeus

05/04/2019

Jornada mixta pel que fa als rendiments dels selectius europeus, on tots els mercats capdavanters ja se situen amb revaloracions positives per sobre del 10%, on l’IBEX-35 és referma per cinquè dia consecutiu en positiu, tancant per sobre dels 9.500 punts. El selectiu espanyol es va recolzar en gran part en el sector bancari, impulsat per la publicació de les dades que es van tractar a l’última reunió del BCE, on es barallaven diverses possibilitats per impulsar els bancs en no trobar suficients motius per apujar els tipus d’interès europeus i evitar els riscos que puguin suposar aquests retards. Després que les comandes industrials alemanyes sortissin a la llum, amb dades meridianament per sota del que s’esperava el consens d’analistes, el DAX alemany se’n ressentia, però no va ser prou preocupant per evitar que acabés la jornada en positiu amb les notícies del BCE.
Els mercats de Wall Street iniciaven el dia amb lleugeres pujades i rebent amb els braços oberts les notícies sobre els nous mínims des del 1969, de l’indicador sobre peticions d’atur als EUA, que augura una millora a l’economia i es desmarca a curt termini d’alguns indicadors econòmics que mostraven preocupacions en el creixement dels EUA.

Categories: General Tags: