Notícies macroeconòmiques dèbils

15/12/2018 Escriu un comentari

Les fluixes dades macroeconòmiques, la Xina presentant nivells de vendes de minoristes i de producció industrial per sota del que esperava el consens en la jornada d’ahir, a més del minvant PMI de l’Eurozona han contribuït a una minoració dels valors dels selectius europeus generalitzada. La reunió del Banc Central Europeu tampoc va aportar cap canvi de ruta, deixant entreveure que els tipus d’interès no s’apujaran com a mínim fins a l’últim trimestre del 2019, a més de rebaixar les previsions econòmiques de cara a l’any vinent. A l’altra banda de l’Atlàntic els mercats de Wall Street tampoc no acompanyaven i iniciaven la jornada amb pèrdues.

Categories: General Tags:

El Regne Unit i Itàlia fan anar de bòlit Europa

14/12/2018

Theresa May, la primera ministra britànica, va aconseguir guanyar la moció de confiança que van dur a terme els propis integrants del Partit Conservador, tot i que va anunciar que es retiraria a les eleccions del 2022. May va aprofundir en la intenció de millorar l’acord del Brexit pactat amb Brussel·les per tal de pal·liar el descontentament que es va crear entre la ciutadania i els propis parlamentaris. Virant cap al país transalpí, hi ha hagut novetats respecte del pressupostos sobre el dèficit per tal d’evitar sancions, on hi ha hagut un moviment del primer 2,2% sobre el PIB al 2,04%, bastant més proper al que proposava la Comissió Europea. Els selectius europeus van tancar mixtos, tot destacant una nova jornada en positiu de l’IBEX-35, quedant-se a les portes dels 9.000 punts.

Categories: General Tags:

El mercats europeus reaccionen a l’alça

13/12/2018

Les millores de les negociacions entre els Estats Units i la Xina, deixant enrere el conflicte amb la CFO de Huawei, una de les empreses internacionals xineses més representatives arreu del món, van solucionar-se amb el seu alliberament. De nou les aparicions dels mandataris de les dues potències mundials van millorar la confiança inversora dels selectius europeus, que van aconseguir tancar la jornada amb tots els mercats per sobre del punt percentual, fins i tot sobrepassant els 2 punts percentuals en el cas del CAC-40 francès. Centrant-nos en Espanya, l’IBEX-35 va tenir un comportament excel·lent, en què tots els seus valors van tancar en verd, exceptuant el cas d’Inditex, que va presentar resultats per sota de les estimacions del mercat tot i haver millorat respecte a l’any anterior.

Categories: General Tags:

Els EUA i la Xina guien els mercats

12/12/2018

L’alto el foc, per ara, que han dut a terme els dirigents americans juntament amb els xinesos ha contribuït a una bona jornada per als actius de risc en els mercats europeus. Com continua essent la tònica del 2018, cada vegada que Donald Trump entra en escena els mercats en noten la intervenció. Després de la negociació que es va dur a terme, s’ha deixat entreveure que la Xina tornarà a comprar molt aviat productes alimentaris americans, a més d’una possible baixada dels aranzels als cotxes importats cap al país oriental. Destacar que l’empresa Inditex, un dels pesos pesants de l’IBEX35, presenta resultats el dimecres.

Categories: General Tags:

Trontolla Europa

11/12/2018

Les negociacions que s’estan duent a terme al parlament britànic estan aportant dubtes als analistes borsaris, sobretot després de l’ajornament de les votacions que Theresa May està utilitzant per guanyar temps i que s’estan transmetent en els rendiments dels selectius més importants europeus. L’IBEX35 ha tocat mínims des del 2016 arribant a 8.661 punts amb un caiguda del -1.74%, tot destacant la sortida del selectiu espanyol de la companyia DIA, que serà substituïda per ENCE, una empresa espanyola dedicada a la transformació de fusta procedent de cultius forestals per a ús industrial. Pel que fa a les negociacions dels pressupostos d’Itàlia amb la CE, dimecres s’esperen novetats amb la presentació de les modificacions demandades per Europa.

Categories: General Tags:

L’or negre recupera terreny

08/12/2018

Els mercats europeus aconsegueixen finalitzar la setmana amb lleugeres pujades per acabar de maquillar una setmana on la volatilitat ha estat la protagonista, on s’esperaven bones notícies després del principi d’acord en la cimera del G20 entre EUA i la Xina, els avenços en les negociacions de pressupostos entre Itàlia i la Comissió Europea i les negociacions del Brexit. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street obrien amb pèrdues, demostrant que els dubtes en els actius més arriscats han arribat per quedar-se. Pel que a fa les matèries primeres, el preu del barril Brent s’ha disparat un 5%, per sobre dels 63 USD un cop s’ha conegut el nou acord de control de producció per part dels membres de la OPEP.

Categories: General Tags:

La incertesa americana contagia els mercats borsaris mundials

07/12/2018

La notícia d’arrest de la CFO de Huawei, per ordre dels EUA duta a terme a Vancouver per indicis d’incompliment a les sancions comercials imposades a l’Iran, juntament amb l’aplanament de la corba del tipus d’interès americans ha propiciat una aversió al risc a la comunitat d’inversors, fet que han influït a veure els selectius més importants mundials tenyits de vermell. L’IBEX35 perd els 8800 punts, amb una caiguda del 2,75%. El selectiu europeu per excel·lència s’ha devaluat un 3,33%, salvant els nivells dels 3000 punts. Pel que fa a la reunió que han tingut els membres de l’OPEP, no s’ha arribat a cap acord per a la retallada de producció, fet que contribuït a la baixada del preu del barril de Brent per sota de 60 USD.

Categories: General Tags:

L’IBEX35 defensa els 9000 punts

06/12/2018

Els inversors europeus segueixen amb dubtes notoris sobre l’evolució del creixement de la economia mundial i així ho estan reflectint els mercats borsaris del vell continent. S’esborren els beneficis que s’havien assolit en la jornada de dilluns i l’IBEX35 torna a jugar-se-la al voltant dels 9000 punts, caient un 0,53%. La resta de selectius europeus més destacats han tingut pèrdues superiors al punt percentual, exceptuant el FTSE MIB italià que ha tancat lleugerament en vermell. A destacar que els mercats de Wall Street han romàs tancats com a homenatge al desaparegut president dels EUA, George Bush pare. El tipus de canvi euro/dolar es manté estable en 1,13 euros.

Categories: General Tags:

El Regne Unit i Itàlia reprenen el protagonisme

05/12/2018

Jornada de consolidació en els selectius europeus que veuen frenats, de manera lleu, els avenços realitzats dilluns després de la cimera del G20. Tornen a primer pla les negociacions del Brexit al Regne Unit i també la presentació de nous pressupostos de dèficit a Itàlia. El primer ministre italià, Giuseppe Conte, i el ministre de finances estarien disposats a reduir el dèficit fins a un 2%. Tornant al país anglosaxó, avui comencen els debats al parlament britànic, que duraran 5 dies fins a les votacions del dia 11 de desembre, en què Theresa May intentarà apropar postures respecte a l’acord del Brexit. Destacar que al país veí, el president de la República Francesa, Emmanuel Macron, ha paralitzat les apujades del preu del combustible durant 6 mesos a causa de la pressió del moviment de les armilles grogues.

Categories: General Tags:

Les reunions del G20 impulsen els mercats

04/12/2018

L’inici del mes de desembre ha començat amb bones notícies pel que fa als mercats borsaris relatives a la cimera del G20 duta a terme a Argentina. Els protagonistes principals de la cimera, els representats dels EUA i la Xina, han donat treva a la famosa guerra comercial, com a mínim durant 3 mesos, sense imposar nous aranzels fins al 25% pels 200 bilions de béns que l’administració de Donald Trump estava disposada a aplicar per a productes xinesos. A més a més, destacar la confirmació que realitzen l’Aràbia Saudita i Rússia per tal de mantenir el seus acords de controls de producció del petroli. A destacar que els selectius europeus més importants han tancat per sobre del punt percentual.

Categories: General Tags: