La Fed parla, els mercats escolten

20/06/2019 Escriu un comentari

Després de l’eufòria viscuda als mercats en la sessió de dimarts propiciada per les paraules del president actual del BCE, en deixar entreveure les mesures que podrien dur a terme per incentivar una millora per a l’economia europea, a més de la piulada que va realitzar el president dels Estats Units, citant que confirmava la seva futura reunió amb el seu homòleg xinès durant la cimera del G-20 a final d’aquest mes, els selectius europeus van romandre dubitatius en espera d’escoltar les paraules de Jerome Powell, president de la Fed, respecte a les possibles rebaixes de tipus d’interès americans que gran part del mercat ja descompta. Els mercats de Wall Street van iniciar la sessió amb dubtes, amb l’ull posat a la compareixença de la Fed, també, en un moment bastant important per als selectius americans, ja que els nivells màxims històrics estan bastant propers i depèn de com digereixin el discurs els inversors es podrien veure atacs a màxims. El tipus de canvi eurodòlar es torna a situar a 1,12 després d’haver perdut els nivells ahir en apreciar-se el dòlar i situar-se a nivells d’1,11. Alhora, les emissions de renda fixa espanyola a deu anys van tocar mínims històrics i es van situar en nivells de 0,39 de rendiment, mentre que l’actiu de referència conegut com sense risc, el Bund alemany a 10 anys, es va situar a          -0,28.

Categories: General Tags:

Mario Draghi impulsa Europa de nou

19/06/2019

L’última compareixença del president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, que cessarà de la seva posició el 31 d’octubre del 2019, va servir per impulsar amb força els mercats de renda variable del Vell Continent. El discurs del portaveu transalpí va servir per posar sobre la taula dues possibles accions per tal d’injectar nous estímuls al mercat europeu perquè l’economia se’n beneficiï. Aquestes dues possibles accions tracten sobre una possible rebaixa dels tipus d’interès a la zona euro, fet que per primera vegada passaria amb la divisa de l’euro, o com a alternativa, una possible reactivació dels programes de compra de deute. Tanmateix, qualsevol dels estímuls principals mencionats, en cas de ser executats, van ser rebuts amb els braços oberts pels inversors europeus, que poques hores abans del discurs romanien preocupats i els mercats descomptaven aquestes incerteses. El BCE s’ha mullat i les properes setmanes donarà novetats sobre com s’aplicaran aquests nous estímuls. Mentrestant, a l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street iniciaven la sessió amb revaloracions, destacant sobretot el Nasdaq, amb més pes del sector tecnològic, que es distanciava positivament de l’S&P-500 i del DOW-30. Donald Trump va voler acaparar de nou protagonisme i va piular acusant el BCE de manipular la divisa europea en contra del dòlar.

Categories: General Tags:

Els mercats, pendents de les paraules de la Fed

18/06/2019

Tots els inversors romanen expectants a les comparei­xences que duran a terme diversos bancs centrals d’arreu del món durant aquesta setmana. La Fed americana, en aquest cas, és la que ocupa el podi pel que fa a la importància de les decisions que pugui dur a terme en cas que siguin necessàries per impulsar l’economia americana. Les últimes publicacions de dades macroeconòmiques del gegant americà han mostrat un lleuger debilitament sobre el creixement, fet que posa sobre la taula una possible retallada dels tipus d’interès americans, com part del mercat ja ha descomptat. La compareixença de la Fed, amb Jerome Powell al capdavant, s’iniciarà avui i conclourà demà. Mentrestant, els mercats del Vell Continent van viure una jornada amb lleugers moviments, ja que els selectius van finalitzar la sessió mixtos. Al capdavant de les revaloracions es va situar el CAC-40 francès, amb una pujada del 0,43%, mentre que pel costat negatiu l’IBEX-35 es devaluava un 0,68%, situant-se en els 9.131 punts. El selectius espanyol cada vegada fa més notòria la seva diferència pel que fa a revaloracions acumulades des de principi d’any respecte dels altres selectius europeus.
A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street iniciaven la sessió amb lleugeres pujades impulsades en gran part per les famoses FANG, a l’espera de les properes declaracions dels portaveus de la Fed.

Categories: General Tags:

S’inicia el compte enrere per al G20

15/06/2019

Queden menys de dues setmanes per al que podria ser un dels esdeveniments més importants de l’any. La Cimera del G20, que es durà a terme entre el 28 i el 29 de juny, serà l’epicentre de les negociacions comercials que tants maldecaps estan aportant als mercats. Donald Trump ha instat el seu homòleg xinès, Xi Jinping a reprendre les negociacions en terreny neutre, Osaka, per mirar d’acostar postures i arribar al tan anhelat acord comercial. Trump ha seguit utilitzant la seva famosa política de negociació de tensar la corda i ha tornat a deixar entreveure que en cas de no reprendre aquestes negociacions es podrien seguir augmentant els aranzels en contra dels beneficis del país asiàtic. El portaveu americà, després de fer-ho amb l’euro, també ha atacat el país xinès i ha afirmat que estan manipulant el renminbi, per tal de contribuir a les exportacions mundials. Mentrestant, els Estats Units romanen immersos en les investigacions respecte a l’incident relacionat amb els petrolers enfonsats al golf Pèrsic, per tal de saber qui està darrere d’aquest atac. L’última sessió de la setmana, amb escasses novetats macroeconòmiques i sense cap piulada de Trump incendiària, ha servit als inversors en renta variable europea per dur a terme una consolidació de beneficis.

Categories: General Tags:

Els preus del petroli reboten a l’alça

14/06/2019

L’atac a dos petroliers a l’entrada del golf d’Oman ha avivat les tensions entre els Estats Units i l’Iran, després de les prohibicions i sancions per part dels EUA a tots els països que tinguin tractes comercials amb l’Iran a causa de l’incompliment del diverses peticions, entre d’altres el desenvolupament de bombes nuclears, que ha fet el país americà. Aquest atac, presumptament ideat per l’Iran, ha tingut efectes directes en el mercat de commodities, impulsant el preu del petroli a l’alça. Mentrestant, al Vell Continent es va viure una sessió amb lleugeres pujades generalitzades, impulsades entre d’altres coses per la pujada del preu del petroli i els efectes col·laterals que té sobre l’economia. De nou, Donald Trump va atacar un país europeu, en aquest cas va ser Alemanya l’escollida degut a la col·laboració en la construcció de gasoductes conjuntament amb Rússia. Al país veí, l’IBEX-35 va viure una jornada amb escassos moviments, tancant lleugerament per sota dels 9.250 punts, en què el sector que més va contribuir positivament va ser el dels materials i el sector que més negativament es va comportar va ser el de serveis de comunicació. La novetat en el selectiu espanyol és l’entrada de la companyia MásMóvil en detriment de Técnicas Reunidas. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street van iniciar la sessió amb revaloracions moderades vinculades amb els preus de les energètiques.

Categories: General Tags:

Donald Trump té corda per estona

13/06/2019

Després de multitud de declaracions atacant diversos països com, per exemple, Mèxic i la Xina, el portaveu americà ha decidit triar-ne de nous per diversificar el seu protagonisme. Aquest cop els implicats han estat els europeus, rebent acusacions directes per part de Trump afirmant que estan manipulant artificialment la divisa, en aquest cas l’euro, per depreciar-lo en contra del dòlar americà i que resulti més car per al comerç. Trump no es va quedar satisfet i també va etzibar contra els directius de la Reserva Federal Americana, acusant-los que no estan beneficiant l’economia amb les polítiques monetàries que estan duent a terme, i els va incitar a prendre mesures perquè baixin els tipus d’interès. Des dels Estats Units també arribaven novetats respecte a les publicacions de la inflació, que ha resultat estar lleugerament per sota del que s’esperaven els analistes, i aquest fet, a més de les revisions a la baixa del creixement futur de l’economia mundial per part del Fons Monetari Internacional, incrementa les possibilitats que finalment Jerome Powell, president de la Fed, dugui a terme alguna baixada de tipus d’interès als EUA. En espera de novetats respecte a les negociacions comercials entre les dues potències econòmiques mundials, els inversors de renda variable global van viure una jornada de consolidació amb lleugeres caigudes generalitzades arreu dels diferents parquets.

Categories: General Tags:

Els inversors recuperen la confiança

12/06/2019

Després del dia festiu viscut a causa de Pentecosta, molts dels inversors en selectius de renda variable global van recuperar la confiança perduda durant el pèssim mes de maig viscut, en què es van arribar a veure pèrdues generalitzades de prop del 6%. La diversitat de notícies negatives respecte de les negociacions comercials entre la Xina i els EUA, la nova tongada d’aranzels que els EUA havia d’aplicar a Mèxic i els diversos estira-i-arronsa en països europeus amb la Unió Europea, com ha estat el cas del Regne Unit amb la temàtica del Brexit i Itàlia amb els excessos de dèficit pressupos­tari, van inundar els mercats durant el cinquè mes de l’any, per propiciar una correcció sana, en uns mercats que havien començat l’any 2019 amb apreciacions notòries en escàs horitzó temporal. Algunes d’aquestes preocupacions semblen solucionar-se, com ara l’aplicació d’aranzels per part dels EUA al país asteca, que ha quedat retardat fins a nou avís si Mèxic és capaç de complir els requisits de Trump respecte a l’entrada d’immigrants il·legals als EUA. Pel que fa a les negociacions comercials entre les dues potències econòmiques mundials, varis portaveus d’ambdós països s’estan començant a emplaçar durant la cimera del G-20 a Osaka per tal d’acostar posicions i buscar un acord comercial. A més a més, la postura de la Fed ha canviat, deixant entreveure possibles baixades de tipus d’interès si l’economia ho necessita.

Categories: General Tags:

El BCE segueix en línia amb el discurs moderat

08/06/2019

Les paraules de Mario Draghi, el president del Banc Central Europeu (BCE) no van esperonar gaire els inversors en renda variable dels mercats del Vell Continent. Les previsions que ha augurat el BCE respecte al creixement de l’economia europea poden estar per sobre del que esperaven els pronòstics per a aquest any, però en canvi, per als pròxims no s’espera que el PIB de l’eurozona sobrepassi el creixement de l’1,4%, com a mínim fins al 2021. Amb aquestes previsions, el BCE no preveu realitzar cap canvi de pujada de tipus d’interès com a mínim fins al segon semestre del 2020. Els selectius europeu van digerir les paraules del BCE amb lleugers moviments i el tancament dels selectius va ser mixt. Des de l’altra banda de l’Atlàntic segueixen arribant notícies respecte a les negociacions comercials entre els Estats Units i el seu veí Mèxic per tal d’intentar solucionar l’amenaça que va fer Donald Trump d’aplicar nous aranzels si no s’aturava l’entrada massiva d’immigrants als Estats Units des de territori mexi­cà. Ara per ara, les expectatives sobre un apropament de posicions són positives i sembla possible que s’arribi a un acord propici per a les dues economies. Mentrestant, els selectius de Wall Street iniciaven la sessió amb lleus revaloracions, en espera de novetats sobre els diferents fronts oberts per Donald Trump.

Categories: General Tags:

El BCE segueix en línia amb el discurs moderat

07/06/2019

Les paraules de Mario Draghi, el president del Banc Central Europeu (BCE) no van esperonar gaire els inversors en renda variable dels mercats del Vell Continent. Les previsions que ha augurat el BCE respecte al creixement de l’economia europea poden estar per sobre del que esperaven els pronòstics per a aquest any, però en canvi, per als pròxims no s’espera que el PIB de l’eurozona sobrepassi el creixement de l’1,4%, com a mínim fins al 2021. Amb aquestes previsions, el BCE no preveu realitzar cap canvi de pujada de tipus d’interès com a mínim fins al segon semestre del 2020. Els selectius europeu van digerir les paraules del BCE amb lleugers moviments i el tancament dels selectius va ser mixt. Des de l’altra banda de l’Atlàntic segueixen arribant notícies respecte a les negociacions comercials entre els Estats Units i el seu veí Mèxic per tal d’intentar solucionar l’amenaça que va fer Donald Trump d’aplicar nous aranzels si no s’aturava l’entrada massiva d’immigrants als Estats Units des de territori mexi­cà. Ara per ara, les expectatives sobre un apropament de posicions són positives i sembla possible que s’arribi a un acord propici per a les dues economies. Mentrestant, els selectius de Wall Street iniciaven la sessió amb lleus revaloracions, en espera de novetats sobre els diferents fronts oberts per Donald Trump.

Categories: General Tags:

El Banc Central Europeu pren protagonisme

06/06/2019

Després de viure una jornada molt positiva amb nombroses revaloracions en els mercats de renda variable global i amb el tancament del dia anterior dels selectius de Wall Street per sobre de revaloracions del 2%, els mercats europeus van viure una sessió de consolidació, en què els inversors van romandre expectants a les declaracions del Banc Central Europeu, després de la compareixen­ça que va fer ahir Jerome Powell, president de la Fed als Estats Units. Els punts més importants que es revisaran en la compareixença del BCE seran novetats sobre l’activitat econòmica descomptant les afectacions de les tensions comercials entre les dues potències mundials, i la davallada de la inflació a l’eurozona. Mentrestant, a Itàlia es reprenien les hipotètiques propostes d’una nova moneda en paral·lel amb l’euro, per tal de facilitar-ne la sortida de la Unió Europea. Aquesta mesura populista està proposada per tal de reduir les possibilitats d’evitar càstigs per l’endeutament excessiu que té el país transalpí després d’haver fet uns pactes l’any anterior sobre els pressupostos de la Comissió Europea. El FTSE MIB italià va ser lleugerament castigat per aquesta volatilitat aportada al mercat. La resta de selectius europeus van tancar amb lleugeres pujades. Els selectius americans reprenien les cotitzacions amb la tendència positiva iniciada la jornada anterior amb les bones notícies del creixement del PMI no manufacturer.

Categories: General Tags: