Home > General > El consum personal americà decep lleugerament

El consum personal americà decep lleugerament

27/01/2024

Les borses europees van obrir amb pujades en espera de la dada clau del dia, la inflació preferida de la Reserva Federal, el deflactor del consum personal (PCE). La xifra va sorprendre, decebent lleugerament els analistes. La dada subjacent, que exclou el sector d’energia i aliments, es va situar concretament en un 2,9% interanual, 3 dècimes menys que el novembre, que va ser del 3,2%. La xifra general es manté en el 2,6% interanual. A més de la dada americana, divendres també es van saber les dades dels consumidors alemanys: la xifra va decebre novament i es va reduir gairebé 30 punts, el nivell més baix des del març del 2022, i contrasta amb les expectatives dels analistes, que esperaven que millorés.

Els analistes ara tenen el focus d’atenció en la reunió de la Reserva Federal que s’iniciarà dimarts i finalitzarà dimecres, amb la decisió de tipus i la publicació de les previsions de tipus per als propers mesos, els famosos dots, que tant van sorprendre en la darrera reunió. La dada del PCE aporta optimisme als analistes, que no vaticinen que hi hagi canvis en la política monetària efectiva encara, i posaran el focus en els dots i en la compareixença de premsa del president de la Fed, Jerome Powell, posterior a la decisió.

En to empresarial va destacar la bona acollida de beneficis de l’empresa de luxe francesa LVMH, que intradia va pujar a doble dígit després que publiqués els resultats corresponents al 2023, superant un 8% el benefici net respecte al 2022. Els ingressos van pujar un 9% interanual, superant les expectatives, i també es va anunciar una millora del dividend per acció.

Categories: General Tags: