Home > General > El BCE manté els tipus inalterats

El BCE manté els tipus inalterats

26/01/2024

En l’obertura, les borses europees ahir retrocedien part del que havien pujat dimecres, tot esperant la reunió del BCE i la dada del PIB americà del quart trimestre. Al final del dia les borses tenien un to més optimista i tancaven mixtes, destacant-hi l’Euro Stoxx, que pujava un 0,37% gràcies al sector tecnològic i la forta pujada de Nokia. L’índex espanyol i l’italià van quedar-se en vermell llastats pel sector financer.

El BCE no va sorprendre els analistes i va mantenir els tipus inalterats i, tal com s’esperava, es va mostrar satisfet pels avenços en la inflació, tot i que va refredar les expectatives dels analistes de retallades dels tipus. La presidenta ja havia avançat en anteriors ocasions que s’esperava que es poguessin rebaixar a l’estiu, però els analistes segueixen estimant que la primera baixada serà a l’abril.

En to empresarial va destacar l’acollida dels beneficis de Tesla, que decebia el mercat. Els ingressos de Tesla van pujar a 25.170 milions de dòlars, una xifra inferior als 25.600 milions estimats pel mercat. D’altra banda, els beneficis van ser de 0,71 cèntims per acció, davant dels 0,74 cèntims vaticinats pels experts. La companyia va aconseguir un marge de benefici del 17,6%, decebent el mercat, que esperava un 18,1%. Des dels financers va destacar la publicació de Bankinter, que va presentar un rècord de benefici, però va decebre els mercats perquè no arriba a les xifres esperades.

Ahir es van conèixer dades macroeconòmiques d’Europa: l’Ifo d’Alemanya baixava fins als 85,2 punts, el nivell més baix des de l’octubre del 2022, i ressalta el pessimisme corporatiu del país germànic. Amb aquesta dada s’enllacen dos mesos consecutius de baixades. Als EUA va destacar la xifra del PIB del quart trimestre, que segueix mostrant la fortalesa de l’economia americana, i es va situar en el 3,3% anualitzat, superant les estimacions dels analistes, que esperaven una baixada més gran respecte al tercer trimestre, que va ser de prop del 5%.

Categories: General Tags: