Home > General > Iniciem la setmana prèvia a les reunions dels bancs centrals

Iniciem la setmana prèvia a les reunions dels bancs centrals

25/04/2023

Iniciem la setmana amb lleugeres retallades als principals mercats europeus. El mercat americà va cotitzar sense referències macroeconòmiques rellevants que poguessin donar indicis sobre què farà la Reserva Federal la  setmana vinent amb els tipus d’interès. Avui com a dades macroeconòmiques rellevants es publicaran els permisos de construcció, la confiança del consumidor de la Conference Board i vendes d’habitatges nous als Estats Units. El mercat també estarà atent a la publicació de companyies de renom americanes com Alphabet, Microsoft, Visa o British American Tobacco al Regne Unit. Pel que fa a dades macroeconòmiques, ahir va destacar l’IFO d’Alemanya, la major economia de la zona euro, on la confiança empresarial va millorar per sisè mes consecutiu, però menys del que esperaven els analistes. En concret, la xifra va ser de 93,6, enfront del 94 anticipat pel consens i lleugerament per sobre de la dada del març. Interpretant-se com que les preocupacions de els empreses alemanyes disminueixen després de les pors que van provocar les turbulències financeres el mes de març.
Els membres dels bancs centrals escalfen motors. Ahir Pierre Wunsch, membre del consell de govern del Banc Central Europeu i governador del Banc de Bèlgica, va indicar que no el sorprendria si els tipus d’interès arribessin a pujar fins al 4%. El mercat ja descompta que el Banc Central segueixi pujant els tipus més que la Reserva Federal i el Banc d’Anglaterra.
Aquesta setmana es manté activa quant a publicació de resultats. Ahir van destacar els de Coca- Cola, que va incrementar quasi un 11% els seus beneficis fins al març, situant el benefici per acció en 0,68 dòlars, superant així els 0,64 dòlars que esperava el mercat. També va batre expectatives en ingressos.

Categories: General Tags: