Home > General > Dia de turbulències al sector financer

Dia de turbulències al sector financer

26/04/2023

Ahir els mercats europeus van tornar a obrir amb correccions, que durant la jornada van aguditzar-se arrossegades pel sector financer. Des d’Europa, l’acollida de resultats de Banco Santander tot i ser superiors al que preveien els analistes. L’entitat va estar penalitzada pel resultat dolent al Brasil, que va disminuir un 25% interanual, sent el principal mercat llatinoamericà del grup financer. Junt amb les notícies de l’altre costat de l’Atlàntic sobre First Republic Bank, van arrossegar el sector financer i els mercats en general, només el DAX va aconseguir tancar en positiu a Europa. L’entitat americana que va arribar a cotitzar caigudes superiors al 27% després de conèixer que havia perdut 100.000 milions de dòlars en només un mes.
Com a dades macroeconòmiques va destacar la publicació de la inflació industrial a Espanya, que va situar-se en negatiu per primer cop en els darrers dos anys, concretament un 1% al març, posant fi a 26 mesos consecutius amb la  inflació del sector industrial en positiu, arribant al 47% el març del 2022. El motiu d’aquesta baixada el mes de març principalment va venir gràcies a la caiguda dels preus de l’energia.
Amb aquest mercat amb turbulències les divises refugi es van veure beneficiades, tant el franc suís com el ien. En aquests moments de pors el franc suís està sent un dels guanyadors, arribant a nivells que no es veien des de 1980. El ien està perdent pes com a divisa refugi enfront del franc donada la política monetària del Banc del Japó, mantenint sense canvis la seva política monetària ultralaxa. El comerç també està sent un llast atès que va registrar un dèficit per dissetè mes consecutiu al març en contra del superàvit de la balança comercial a Suïssa. Així, el ien va cotitzar ahir entorn a 146,99 iens contra l’euro i 0,9793 francs contra l’euro.

Categories: General Tags: