Home > General > El mercat, atent a les dades macroeconòmiques

El mercat, atent a les dades macroeconòmiques

22/04/2023

Ahir el mercat va estar molt atent a totes les dades macroeconòmiques que es publicaven. Es van conèixer els PMI manufacturers i de serveis de diferents països europeus i dels Estats Units. L’índex compost de l’eurozona es va situar en 54,4, el nivell més alt en els darrers onze mesos (és a dir, des del maig del 2022), superant les previsions dels analistes. Cal recordar que un nivell de lectura superior a 50 implica expansió, i per sota, contracció. La dada més negativa d’Europa va venir del Regne Unit, on les vendes minoristes van caure més del previst. El volum de béns de botigues i online va caure un 0,9% respecte al febrer. Des de l’Àsia es va conèixer l’índex de preus de consum, que va tornar a pujar un 3,1% interanual al març, marcant el tercer mes de l’any el dinovè mes consecutiu d’increment, situant-se per sobre de l’objectiu del 2%.
Dijous es va intentar complir una fita en l’aeronàutica, es va llançar el major coet creat fins al moment, l’Starship de SpaceX, la signatura espacial d’Elon Musk. Després d’ajornar el llançament dilluns passat, quan estava previst que es produís l’enlairament, el coet va aconseguir enlairar-se, però va esclatar després de tot just quatre minuts, la qual cosa l’empresa ha descrit com un “desmuntatge ràpid no planejat”.
A l’Àsia va destacar la major sortida a borsa del mercat de Tòquio en més de quatre anys. La protagonista va ser la companyia Rakuten Bank, banc online del grup japonès especialitzat en comerç electrònic. La companyia va ser molt ben acollida als mercats i va arribar a pujar un 40%, tant que durant la primera hora de sessió va haver de ser suspesa per l’allau d’ordres de compra que es van rebre.

Categories: General Tags: