Home > General > El mercat borsari, dubitatiu

El mercat borsari, dubitatiu

21/04/2023

Els mercats van tenir ahir un dia d’inflexió, amb un to negatiu, rondant el mig punt la borsa americana a tancament europeu. Els mercats europeus tancaven amb lleugeres caigudes a excepció del FTSE anglès, que va aconseguir tancar en positiu. Wall Street ahir es va veure perjudicat per la publicació de resultats, d’una banda, de Tesla, que va presentar uns beneficis que queien fins al 24%, i el marge brut també baixava fins al 19,3% des del 29,1% anterior, a conseqüència de les baixades de preus dels automòbils. També va ser penalitzat al mercat la companyia de telecomunicacions AT&T, destacant la caiguda del benefici per acció d’un 4,8% respecte al mateix període de l’any anterior, i la xifra de negoci també es va quedar per sota dels pronòstics. El punt positiu es veia amb American Express, que va aconseguir ingressos rècord tot i que el benefici cau. Des d’Europa van destacar els resultats de Bankinter, augmentant quasi un 20% el seu benefici net, i supera més del 30% les previsions dels analistes.
Pel que fa a dades macroeconòmiques, ahir es van publicar les dades d’atur setmanal als Estats Units. Es va veure que tal com la tendència de la setmana anterior, l’atur ha repuntat fins a 245.000 individus des dels 240.000 de la setmana anterior. Tot i el repunt, segueix en nivells històricament baixos. Des d’Europa, es va conèixer la inflació majorista (IPP). A Alemanya es va retrocedir al març fins al 7,5% interanual des del 15,8% del febrer i el 9,8% que esperaven els analistes.
Avui el mercat estarà atent a les dades de PMI manufacturer i de serveis de diferents països europeus, destacant França, Alemanya i l’eurozona, i dels Estats Units. Seguiran amb publicacions empresarial als Estats Units i destacaran Procter & Gamble o Schlumberger.

Categories: General Tags: