Home > General > El mercat europeu, sense rumb

El mercat europeu, sense rumb

20/04/2023

Ahir els principals mercats europeus van tancar mixts. Així, l’IBEX-35 tancava amb una pujada de quasi el 0,8%, el FTSE anglès perdia el 0,15%, i pràcticament pla, el DAX alemany (+0,07%). La dada clau ahir va ser la inflació de l’eurozona. Es va confirmar que la dada es va moderar fins al 6,9% al març (enfront del 8,5% del mes de febrer). La dada sembla esperançadora, però ve reflectint un efecte de la comparació de les dades del 2022, just amb l’inici de la guerra entre Rússia i Ucraïna. La xifra subjacent es va situar en un 5,7% interanual.
Ahir es va veure la major pujada dels tipus hipotecaris als Estats Units dels darrers dos mesos, situant-se en el 6,43%, tocant així la demanda que ja per si mateixa és fluixa. La taxa hipotecària a 30 anys va pujar 13 punts bàsics, tancant així amb la caiguda que portava seguida les darreres cinc setmanes. Els elevats costos dels préstecs no tan sols estan afectant els compradors, també estan dissuadint molts americans de posar les seves cases a la venda, provocant que es redueixi l’oferta i limita les vendes.
L’índex Nasdaq va obrir en negatiu, pesant la recollida de beneficis de Netflix, que va decebre profundament en subscriptors, ja que només en van arribar 1,75 milions de nous, mentre que el mercat esperava 2,4 milions. No obstant això, els ingressos van incrementar-se i va mantenir guanys per acció de 2,88 dòlars.
Avui caldrà estar molt atents a la publicació de les actes del Banc Central Europeu, a veure si es poden veure indicis de quina decisió de tipus prendrà l’organisme al maig. Als Estats Units es publicaran peticions d’atur i l’índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia. De resultats empresarials avui destacaran als Estats Units AT&T i Phillip Morris, entre altres, i a Europa publicaran EssilorLuxottica, Pernod Ricard o Bankinter, entre altres.

Categories: General Tags: