Home > General > El PIB de la Xina sorprèn positivament

El PIB de la Xina sorprèn positivament

19/04/2023

Ahir el mercat europeu va obrir amb l’onada de dades del mercat xinès, que van sorprendre positivament. Va destacar sobretot el PIB del primer trimestre del 2023, creixent un 2,2% intertrimestral (4,5% interanual) gràcies al bon comportament del consum, mentre que la producció industrial i la inversió xinesa en actius fixos es van recuperar menys de l’esperat. Pel que fa a dades a Europa, va destacar la dada del ZEW a Alemanya, que va baixar amb força situant-se en 4,1 des de 13 del mes anterior. Les expectatives es veuen afectades, d’una banda, perquè la banca està sent més cautelosa a l’hora de concedir préstecs, i que la taxa d’inflació encara segueix molt elevada. Tot i això, els mercats europeus van aconseguir tancar en verd i canviar la tendència de dilluns.
Després de les darreres publicacions de dades d’inflació, molt s’està parlant i hi ha discrepàncies entre els diferents membres dels bancs centrals. Ahir li va tocar el torn al president de San Luis, Bullard, que va sortir demanant més enduriment en la decisió de tipus de la Reserva Federal en la seva propera reunió, prevista a principi de maig. El governador va demanar apujar els tipus 75 punts bàsics, deixant el rang entre 5,5% i 5,75% Ara mateix el rang està situat en 4,75%-5%. Les previsions del mercat són que la propera alça pugui ser de 25 punts bàsics, en contra de la petició de Bullard. Per contra, la presidenta del Tresor americà, Yellen, antiga presidenta de la Fed, feia una entrevista recentment en què indicava que la restricció al crèdit actuals seria com aplicar noves pujades.
Avui serà rellevant la publicació de l’IPC de la zona euro. El mercat espera un descens important i les expectatives de la dada la situarien en el 6,9% (8,5% de la dada anterior). També tindrem dades d’inventaris de cru de l’Agència Internacional de l’Energia, que segurament faran moure el preu del cru que durant la setmana porta certa correcció després del fort repunt de la setmana anterior.

Categories: General Tags: