Home > General > La inflació de l’Eurozona torna a marcar màxims

La inflació de l’Eurozona torna a marcar màxims

01/10/2022

Ahir es preveia un dia important per als mercats. Per una banda, era tancament de mes i de trimestre. Un trimestre que començava positivament amb un final de mes de juliol que donava esperances a tots els inversors en què la màxima expectativa era posar fi al mal any que els mercats havien recorregut. Però només van ser unes jornades efímeres. Una pausa estival dels bancs centrals en la seva política agressiva de pujada de tipus amb l’objectiu de controlar la inflació va deixar respirar els mercats. La resta del trimestre tots la coneixem, i tanquem un altre trimestre per oblidar. Dilluns iniciem nova setmana, nou mes i nou trimestre amb l’esperança que la volatilitat deixi de ser la protagonista, tot i que no les tenim totes.
La dada de l’índex de preus al consum de l’Eurozona mostrava un nou màxim, tocant el 10% i augmentant la pressió del Banc Central Europeu. Es reforcen les expectatives d’una nova pujada de tipus d’interès en la pròxima reunió de la màxima institució monetària europea. El mes anterior la dada de l’IPC a l’Eurozona va ser del 9,1%. En aquest entorn, els mercats preveuen que el tipus de dipòsit del 0,75% augmenti prop del 2% a final d’any, i després prop del 3% d’aquí a mig any.
No obstant les dades publicades, el selectiu espanyol no es deixa intimidar i, contra tot pronòstic, registra guanys després de vuit sessions consecutives de baixades i aconse­gueix aproximar-se als 7.400 punts. Cal destacar que l’IBEX començava aquest tercer trimestre de l’any als 8.098 punts i el mes de setembre als 7.886 punts.

Categories: General Tags: