Home > General > La inflació alemanya assoleix el 10%

La inflació alemanya assoleix el 10%

30/09/2022

Plou sobre mullat a les borses en un ambient d’incertesa que no dona treva a les cotitzacions. L’Euro Stoxx-50 va tancar un 1,69% a la baixa mentre Wall Street cotitzava tenyit de vermell, amb el Nasdaq retrocedint un 2,70% mentre el Russell-2000 superava una baixada del 3%.
L’anunci de compra de deute públic a llarg termini per part del Banc d’Anglaterra va quedar com un efímer moment d’optimisme, ja que poc van trigar els inversos a centrar-se en els fronts que amenacen l’estabilitat econòmica.
L’IPC d’Alemanya va continuar escalant per sobre de les estimacions fins assolir el 10%, una xifra no vista en dècades. D’altra banda, a Espanya la inflació va continuar alta, concretament en un 9% interanual, però cal remarcar una desacceleració des de l’anterior lectura del 10,5%. Als Estats Units el PIB trimestral va registrar un retrocés del 0,6% tal com estava previst, mentre les noves peticions de subsidi d’atur van caure de forma inesperada a les 193K.
En l’àmbit geopolític l’enfrontament s’escalfava encara més després que Rússia anunciés el resultat a favor del referèndum a l’annexió de les regions ocupades d’Ucraïna, acte que Putin formalitzarà avui amb la signatura dels documents pertinents. Mentrestant, el mandatari posava en dubte l’origen de les fuites de Nord Stream, classificant-les com a acte de terrorisme.
Per últim, la notícia empresarial del dia va ser la positiva sortida a borsa de Porsche AG amb una valoració de 75.000 milions d’euros.

Categories: General Tags: