Home > General > Inici de trimestre en verd

Inici de trimestre en verd

04/10/2022

Durant el mes de setembre gran part dels actius financers van tornar a registrar pèrdues destacades, en alguns casos les majors des de la crisi de la covid. Això es va explicar pel to tensionador que van continuar mostrant els bancs centrals i els creixents temors de recessió. Veurem com esdevé l’últim trimestre de l’any, que de moment comença en verd després que l’Euro Stoxx-50 tanqués el dia un 0,77% amunt, mentre Wall Street cotitzava amb alces de prop del 2%.
En l’esfera política va destacar la marxa enrere del Regne Unit a retallar el tipus màxim de l’impost del renda, fet que va calmar la lliura després d’una setmana de gran volatilitat en els mercats financers del país. En concret, retira la mesura que eliminava la franja més elevada de l’impost del 45% per a les persones de rendes superiors a les 150.000 lliures. La convulsa situació de la política fiscal al país està generant molta incertesa entre els inversors, ja que el govern s’està replantejant la mesura pocs dies després de publicar-la. En aquest sentit, doncs, es rebaixa la pressió sobre el Banc d’Anglaterra com a ens responsable de contrarestar les mesures pro inflacionàries del govern.
D’altra banda, el Consell Europeu va aconseguir un acord sobre les mesures proposades per la Comissió Europea per intervenir en els mercats energètics, mentre el petroli experimentava una escalada del 4% perquè s’espera que l’OPEP+ retalli la producció de cru en un milió de barrils al dia per preservar les reserves i mantenir el preu elevat en la reunió de demà.

Categories: General Tags: