Home > General > J. Powell es manté ferm contra la inflació

J. Powell es manté ferm contra la inflació

27/08/2022

La última sessió de la setmana va ser força negativa per als mercats europeus, amb una davallada del 1,96% de l’índex de referència Euro Stoxx 50. Les regions més afectades van ser Itàlia i Alemanya, que superaven caigudes de dos punts percentuals. De la mateixa manera i ja tancada la borsa europea, Wall Street també registrava pèrdues considerables, amb una reducció del 2% en el S&P 500 i de mig punt percentual més en l’índex Nasdaq d’empreses tecnològiques.
La caiguda va està en gran mesura explicada per la compareixença del president de la Reserva Federal d’Estats Units. En el context del simposi de Jackson Hole, J. Powell va continuar amb un discurs dur quant a la política monetària, mantenint un to que deixa la porta oberta a una pujada de tipus d’interès de 75 punts bàsics en la propera reunió de setembre.
Recordem que l’última lectura de l’IPC a Estats Units va avivar els dubtes sobre si la FED continuaria actuant sobre els tipus tal i com ho ha estat fent fins ara o si relaxaria el ritme de pujades, atès que es van veure els primers signes de desacceleració en l’increment dels preus. Tanmateix, segons paraules de Powell aquesta millora tot i ser bona notícia, no es suficient per canviar l’estratègia.
En un primer moment el tipus de canvi EURUSD va beneficiar l’euro sobrepassant a l’alça la barrera de la paritat, però després del pic de volatilitat durant la compareixença ràpidament va tornar a l’equiparació de les dues divises.

Categories: General Tags: