Home > General > Es tensa la corda a l’economia europea

Es tensa la corda a l’economia europea

26/08/2022

La crisi energètica europea s’agreujava ahir amb el preu del gas disparat i algunes fàbriques de matèries primeres veient-se obligades a tancar pels alts preus. Alemanya, la principal economia del continent, va donar a conèixer xifres econòmiques com la del PIB trimestral, que va aconseguir esquivar el terreny negatiu amb una modesta alça del 0,1%. A nivell interanual es va assolir un creixement del 1,8%, mentre que l’indicador Ifo de confiança empresarial superava les expectatives dels analistes situant-se en 88,5.
Als Estats Units l’anunci d’una caiguda del 0,6% del PIB trimestral del 2T no va provocar una reacció negativa als inversors, ja que el consens esperava un retrocés del 0,8%. De la mateixa manera, les noves peticions de subsidi d’atur tornaven a sorprendre positivament, indicant en conjunt que la resiliència de l’economia americana encara és palpable.
D’altra banda, la Xina va incrementar la magnitud dels estímuls econòmics, posant el focus en aquesta ocasió en la despesa en infraestructura, seguint la línia de política econòmica acomodatícia que la està diferenciant de la majoria de països de la resta del món.
Quant als mercats de renda variable, l’Euro Stoxx 50 va guanyar un discret 0,19%, mentre que el S&P 500 avançava un 0,60%.
Per últim, la política monetària era centre de dos dels esdeveniments més importants del dia, la publicació de les actes de l’anterior reunió del BCE i el simposi dels membres de la FED a Jackson Hole.

Categories: General Tags: