Home > General > La correcció generalitzada no s’atura

La correcció generalitzada no s’atura

30/08/2022

La gerra d’aigua freda de divendres passat a Jackson Hole va continuar tenint efectes sobre la renda variable global. Al continent asiàtic els índexs es van tenyir de vermell, destacant els decrements de més de dos punts percentuals de les borses de Taiwan i Corea. A la sessió europea les pèrdues van colpejar de manera generalitzada, fent caure la cotització de la referència Euro Stoxx-50 per sota dels 3.600 punts (variació diària del -0,91%). A Wall Street la tònica va ser similar, cotitzant l’S&P-500 prop dels 4.000 punts (retrocés del 0,58%) en horari de tancament de sessió al vell continent.
El sentiment ha tornat un altre cop al pessimisme per la por al fet que els continuats augments en els tipus d’interès acabin deteriorant l’economia, provocant una recessió. A més, no tan sols Powell va deixar clar que l’objectiu principal és combatre la inflació, sinó que alguns membres del Banc Central Europeu, com Isabel Schnabel, també van apuntar la continuació de la política monetària restrictiva. És així com alguns operadors ja parlen d’una alça de 75 punts bàsics per a la propera reunió del BCE el 8 de setembre, tot i que de moment la vista està posada en les dades d’inflació que es publicaran demà.
Aquestes expectatives també es traslladaven al mercat de renda fixa, tensionat pel cost d’oportunitat que impliquen les alces en els tipus i el deteriorament de la solvència empresarial que pot implicar.
Com a notícia empresarial del dia cal destacar que Pors­che, que pertany al grup Volkswagen, estaria a punt de fer oficial la sortida a borsa de les seves accions.

Categories: General Tags: