Home > General > Inflació al Regne Unit de doble dígit

Inflació al Regne Unit de doble dígit

18/08/2022

L’evolució de les vendes minoristes als Estats Units i la decebedora publicació de resultats trimestrals del gegant Target, una de les principals cadenes minoristes del país, va pesar sobre el sentiment inversor a la sessió d’ahir. Lowe’s, gegant del bricolatge estatunidenc, també va reportar per sota de les estimacions donant més raons al pessimisme en la renda variable. Aquestes publicacions contrasten amb la bona marxa dels supermercats Walmart, que van impulsar el mercat el dia anterior.
D’altra banda, els rendiments del deute públic van augmentar a l’espera de noves pistes en les actes de la reunió anterior del FOMC, fet que arrossegava a la baixa els índexs més exposats a la tecnologia com el Nasdaq, que es deixava prop d’un 1,60% en horari de tancament borsari europeu.
Al vell continent també es van observar esdeveniments de rellevància, com ara la publicació del PIB interanual de la zona euro, que es va situar en el 3,9%, una dècima per sota de les previsions. D’altra banda, la nova lectura de l’IPC de l’economia del Regne Unit va ser destacable, ja que els preus es van incrementar un 10,1%, nivells no vistos en quatre dècades i superant en tres dècimes les previsions dels analistes. El principal motiu d’aquest nou avenç, que no deixa treva a la pèrdua de poder adquisitiu anglosaxona, ha estat el cost dels aliments, que s’han incrementat més del que ho ha fet l’energia en el mes de juliol. En aquesta situació és previsible que el BoE continuï aplicant una política dura de pujades de tipus d’interès.

Categories: General Tags: