Home > General > L’Euro Stoxx-50 tanca per sobre dels 3.800

L’Euro Stoxx-50 tanca per sobre dels 3.800

17/08/2022

Ahir va ser una sessió carregada de publicacions en el calendari econòmic. En primer lloc, viatgem al Regne Unit, on la taxa d’atur es va mantenir invariable en el 3,8% mentre els ingressos mitjans dels treballadors van augmentar un 5,1%, per sobre de les estimacions. A Alemanya vam veure com l’índex ZEW de confiança inversora va patir una davallada superior a la prevista, al contrari que el mateix indicador a la zona euro. Creuant l’Atlàntic, el que més va destacar als Estats Units va ser la moderació en els permisos de construcció i l’augment del 0,5% en l’índex de producció industrial. Per tancar l’agenda del dia, l’IPC al Canadà va estar en línia amb l’esperat, disminuint l’indicador subjacent una dècima, fins al 6,1%. Pel que fa a les borses, Europa va tancar a l’alça en un 0,41% si agafem com a referència l’Euro Stoxx-50. L’índex va acabar superant els 3.800 punts, nivells de principi de juny. A Wall Street, en canvi, els índexs cotitzaven mixtos però sense grans variacions en horari de tancament borsari europeu. Mentre el Nasdaq i el Russell-2000 presentaven lleugeres pèrdues, el Dow Jones i l’S&P-500 augmentaven entre un 0,5%-1%. Com a notícia empresarial destaquem la publicació de resultats dels gegants minoristes Walmart i Home Depot, els quals van reportar unes xifres millors que les esperades en el trimestre tancat, donant un substancial impuls a les seves accions. Ambdues empreses presentaven una variació diària superior al 5%.

Categories: General Tags: