Home > General > No toquem sostre a Europa

No toquem sostre a Europa

19/08/2022

Malauradament la inflació de la zona euro continua augmentant, així es va reflectir en la lectura publicada ahir a les 11.00 hores, en la qual la variació interanual dels preus es va situar en el 8,9%, tres dècimes més que l’anterior revisió. Tanmateix, aquest increment ja estava descomptat pels analistes, que no esperaven tocar el desitjat sostre. En termes mensuals, al juliol l’avenç va ser d’un 0,1%, desaccelerant-se de l’anterior fotografia del 0,8%. D’altra banda, l’IPC subjacent, que és aquell que no té en compte els preus de l’energia i els aliments frescos, va marcar un increment interanual del 4%.
Amb unes dades d’inflació força descomptades pels inversors, els índexs de renda variable europeus van continuar un dia més en la senda positiva. És així com l’Euro Stoxx-50 va avançar un 0,57% després d’haver perdut els 3.800 punts el dia anterior.
Als Estats Units la dada més destacable del dia va ser la de les noves peticions de subsidi d’atur, que una vegada més va posar en relleu la fortalesa del mercat laboral americà. L’indicador va caure a 250k quan el que es preveia era un increment des de 252k fins a 265k. Aquest fet contrasta amb el to lleugerament menys agressiu en la publicació de les actes de la Fed el dia anterior, deixant un entorn d’indecisió en les cotitzacions de Wall Street, que cotitzava mixt i sense grans variacions en horari de tancament europeu. Entrant en detall, l’S&P-500 pràcticament no es movia de nivells propers als 4.270 punts.

Categories: General Tags: