Home > General > Atents a les declaracions del BCE i la Fed

Atents a les declaracions del BCE i la Fed

18/05/2022

Els bancs centrals i els missatges dels seus màxims mandataris són claus en l’evolució dels mercats, i ahir vam estar atents a les paraules tant de Jerome Powell, president de la Fed, com de Christine Lagarde, presidenta del BCE. És important recordar que Powell ha descartat una pujada de cop de 75 punts bàsics en les pròximes reunions, tot i que els inversors no se n’acaben de fiar i així ho reflecteixen els mercats de valors. Pel que fa al Banc Central Europeu, es busquen senyals d’una confirmació de pujada de tipus per primera vegada durant la reunió del mes de juliol. D’altra banda, i després que la setmana passada l’encreuament eurodòlar toqués màxims des del 2016 en marcar 1,03, aquesta setmana el dòlar s’estrenava perdent posicions respecte a la moneda única, apartant-se dels màxims de dues dècades. Mentrestant, el rendiment dels bons del Tresor del Estats Units han retrocedit lleugerament, en un senyal de la creença per part dels inversors que les agressives pujades dels tipus d’interès a curt termini de la Reserva Federal dels Estats Units llastaran el creixement del país a llarg termini. Pel que fa a la Xina, les dades que es publicaven mostraven l’alentiment del creixement del país. Tot i això, la confiança del consumidor va rebre un impuls després que Xangai hagués assolit l’objectiu de tres dies consecutius sense casos de covid fora de les zones de quarantena, la qual cosa podria portar a l’aixecament de les actuals restriccions.

Categories: General Tags: