Home > General > Els inversors, pendents de senyals clars del mercat

Els inversors, pendents de senyals clars del mercat

17/05/2022

Iniciem nova setmana del mes de maig amb la incertesa com a protagonista. Ens continua acompanyant i la pregunta del milió de tots els inversors és si el mercat ha tocat fons o encara hi ha marge de més correccions. El que és clar és que la frase sell in May and go away no serveix per a aquest any, almenys pel que fa a recollir els guanys aconseguits durant l’inici d’any. Si més no, potser alguns inversors se la plantegen per por a patir pèrdues més profundes a les experimentades des d’inici d’any i, sobretot, des de l’inici de la invasió de Rússia a Ucraïna el 24 de febrer. Si bé es cert que la setmana passada els mercats van tancar la sessió en verd, ahir l’inici als mercats europeus va ser dispers i sense rumb, amb un selectiu espanyol de color verd tot i que la majoria de selectius europeus van tancar en vermell. S’ha de tenir en compte que tant l’S&P-500 com el Nasdaq van registrar la sisena setmana de pèrdues consecutives i el Dow va registrar la setena setmana consecutiva de pèrdues. En aquest context, aquesta setmana estarem atents a les dades macroeconòmiques de vendes minoristes de l’abril. Avui compareixerà Jerome Powell i s’espera que reiteri la intenció de la Fed de seguir apujant els tipus d’interès. Pel que fa a l’entorn microeconòmic, tindrem referències de rellevància en el sector del consum en presentar els seus comptes trimestrals el gegant minorista dels Estats Units WalMart i el gegant de les reformes de la llar Home Depot.

Categories: General Tags: