Home > General > Mix de referències per a un mercat incrèdul

Mix de referències per a un mercat incrèdul

19/05/2022

Novetats en geopolítica que, malauradament, injecten més pressió i escalen la tensió del conflicte Rússia-Ucraïna. Dilluns passat Finlàndia i Suècia anunciaven la intenció d’entrar dins de l’OTAN i ahir presentaven a Brussel·les la seva sol·licitud d’ingrés. Per la seva banda, vetava la seva entrada bloquejant la decisió inicial de l’OTAN de processar les sol·licituds dels dos països escandinaus d’unir-se a l’aliança militar, posant en dubte una adhesió ràpida d’aquests dos estats.
Per la seva banda, els últims combatents d’Azovstal, a Mariúpol, es rendeixen a les forces russes. La resistència ucraïnesa finalment va acceptar que no podia retenir el control de l’acerera Azovstal a través de mitjans militars i va donar llum verd perquè els homes que defensaven a capa i espasa aquest enclavament tan important, ja que era el cor de la ciutat costanera de Mariúpol, donessin per finalitzada la seva missió.
Aquesta victòria russa aproximava la unió de Crimea amb Donetsk i Luhansk, punts claus per als russos per tal de fer efectiva la seva invasió al país blau-groc.
Mirant més cap a l’est, a la Xina els indicis d’una major reobertura de les ciutats xineses confinades pels nous casos covid-19 reforcen escenaris macroeconòmics menys desfavorables que els previstos.
En aquest context, els mercats tornaven a viure una sessió en vermell, ja que Wall Street no aconseguia remuntar i arrossegava els selectius europeus.

Categories: General Tags: