Home > General > Continua el pessimisme a les borses

Continua el pessimisme a les borses

04/12/2021

El dia va obrir en verd per als mercats de renda variable del continent europeu. Tanmateix, una sèrie de decebedores publicacions de PMI van cridar un cop més al pessimisme, virant les borses al terreny de les pèrdues.
Entrant en detall, el PMI compost e la zona euro va augmentar 1,2 punts, fins a 55,4, però es va situar per sota de les estimacions de 55,8. Similar lectura va ser la del PMI de serveis. A nivell de països, el PMI de serveis de França, Alemanya i el Regne Unit també va obtenir un resultat pitjor de l’esperat, situant-se en 57,4, 52,7 i 58,5 respectivament. L’excepció va ser Espanya, que va sorprendre amb un augment de més de tres punts, fins a 59,8.
L’altre indicador important del vell continent va ser el de l’evolució de les vendes minoristes, que va créixer un 0,2%, en línia amb les previsions. A l’esfera de la política monetària destaquem la compareixença de la presidenta Christine Lagarde, del BCE.
Als Estats Units el més rellevant va ser l’informe d’ocupació, en què diverses xifres rellevants es van donar a conèixer, com ara que la taxa d’atur va millorar 4 dècimes situant-se en el 4,2% i que les nòmines no agrícoles van créixer 235K, bastant per sota dels 530K esperats. D’altra banda, el PMI va decréixer menys de l’esperat pels analistes.
Aquests sabor agredolç va tenyir de vermell el parquet americà, apropant l’indicador VIX de volatilitat al 30% i impactant sobretot en valors dels índexs Nasdaq i Russell-2000.

Categories: General Tags: