Home > General > Inici de setmana alcista però sense rastre del ral·li de Nadal

Inici de setmana alcista però sense rastre del ral·li de Nadal

07/12/2021

Els mercats asiàtics van tancar dilluns en tonalitat mixta, entre els quals el Hang Seng va destacar a la baixa amb una davallada de l’1,76%. Els inversors romanien atents a la situació del gegant immobiliari Evergrande, que, després de declarar la possibilitat d’impagament de deutes, va caure un 19,56%.
A Europa les borses van finalitzar la sessió de dilluns àmpliament a l’alça, intentant recuperar el terreny perdut la setmana passada. Entre els principals índexs europeus va destacar l’Ibex-35, que avançava per sobre dels dos punts percentuals per culminar a 8.439 punts. L’Eurostoxx 50, l’FTSE 100, el DAX i el CAC 40 van sumar entorn un 1,50%.
En l’esfera macroeconòmica del vell continent, va destacar la publicació del PMI del sector de la construcció del Regne Unit, en què la lectura expansiva va superar les expectatives del consens. A Alemanya les comandes de les fàbriques van minvar un 6,9%, una caiguda que excedia àmpliament l’estimació del 0,5% i que contrastava amb  el creixement de l’1,8% de l’anterior lectura.
Als EUA els principals índexs cotitzaven també en verd, però cal destacar l’optimisme de la referència Dow Jones, que guanyava entorn de l’1,80% en horari de tancament europeu pel repunt del sector financer i energètic. En canvi, l’índex tecnològic Nasdaq augmentava menys de mig punt percentual, arrossegat per empreses com Nvidia (-5%), que veia frustrat l’intent de compra del dissenyador de xips britànic ARM per part dels reguladors a nivell mundial.

Categories: General Tags: