Home > General > Precaució envoltant els selectius europeus

Precaució envoltant els selectius europeus

03/12/2021

Els mercats asiàtics van tancar ahir en tonalitat mixta. Per altra part, a Europa les borses van finalitzar en vermell, on les dades de desocupació de la zona euro del mes d’octubre es van situar al 7,3%, per sota del 7,4% de l’anterior lectura. L’Eurostoxx-50 va concloure amb una davallada de l’1,72%, era notable la precaució del mercat borsari davant la inflació i la nova variant Covid. Als Estats Units els inversors esperaven conèixer les noves dades de subsidi per desocupació, les quals van augmentar fins a les 222.000 des de les 194.000 precedents, però el mercat es va prendre la dada amb positivitat a causa que el consens preveia fins i tot 240.000 peticions. El Dow Jones liderava en verd guanyant més d’un punt percentual. Seguit de prop de l’S&P-500, però, en canvi, el Nasdaq, es trobava bastant endarrerit. Cada vegada es més evident el canvi estratègic de la Reserva Federal. Ahir, Daly, la presidenta del Banc de la Reserva Federal de San Francisco, va insistir en la possibilitat de reducció de les compres d’actius abans del previst. Pel que fa als commodities, el preu de l’or disminuïa gairebé un 1 per cent, cotitzava a 1.768 dòlars per unça. El petroli cru sumava un 1%, encara que a la reunió de l’OPEP+ es pactés continuar amb l’alça de producció plantejada per al mes de gener, que suposarà un increment de 400.000 barrils més per dia.

Categories: General Tags: