Home > General > Respir a la tendència alcista de la borsa

Respir a la tendència alcista de la borsa

10/11/2021

La majoria de les borses van cotitzar a la baixa. A Europa, l’índex Euro Stoxx-50 va reduir un 0,19% tancant en 4.344 punts, mentre que als Estats Units l’índex S&P-500 corregia un 0,36%. El selectiu més perjudicat al vell continent va ser el FTSE MIB italià, mentre que a l’altre costat de l’Atlàntic la major caiguda s’observava al Dow Jones. A l’Àsia es concentraven la majoria d’excepcions a les caigudes, destacant l’índex de Taiwan amb una pujada del 0,72%.
Del calendari econòmic destaquem la publicació de l’índex de preus dels productors dels Estats Units, el qual es va situar en el 0,6%, en línia amb les estimacions i augmentant una dècima respecte a l’anterior lectura. D’altra banda, a Alemanya l’índex ZEW de confiança dels inversors va sorprendre positivament els analistes, augmentant a 31,7 des de 22,3 de l’anterior revisió. El dia també va estar marcat per les declaracions de Christine Lagarde, del BCE, i del seu homòleg a la Fed, Jerome Powell.
Estant a prop ja de la finalització, la temporada de resultats del tercer trimestre del 2021 va continuar amb noms rellevants com Nissan, NTT Data i DR Horton. Cal destacar que el balanç del trimestre està sent molt positiu, factor que està alimentant la renda variable perquè el temor que la inflació i els problemes de la cadena de subministrament acabessin impactant sobre les vendes i beneficis del període s’està dissipant.

Categories: General Tags: