Home > General > Aprovació del Congrés del pla de millora d’infraestructures de Biden

Aprovació del Congrés del pla de millora d’infraestructures de Biden

09/11/2021

Els mercats mundials de renda variable van cotitzar en to mixt. A Europa, la borsa espanyola representada per l’IBEX-35 va liderar les pèrdues, retrocedint un 0,65%. Al costat contrari trobàvem la borsa austríaca, que va repuntar un 1,08%. La referència del vell continent Euro Stoxx-50 va tancar en 4.352 punts, que suposava una davallada del 0,24%. D’altra banda, els Estats Units cotitzaven amb lleugeres variacions, a excepció del Russell-2000, que guanyava mig punt percentual en horari de tancament europeu. L’índex S&P-500 cotitzava pla en 4.700 punts.
En el terreny polític cal destacar l’aprovació del Congrés dels Estats Units del pla d’infraestructures impulsat pel govern demòcrata, com també la reunió de l’Eurogrup i la compareixença de Jerome Powell i altres membres de la Fed, del BCE i del BoE.
Cal destacar la reobertura oficial de fronteres dels Estats Units amb la resta del món, condicionada a vacunació i test negatiu de Covid-19, però suposant una millora substancial per al sector turístic després de 20 mesos de fortes restriccions a la mobilitat internacional.
Pel que fa a les matèries primeres, l’or cotitzava a 1.825 dòlars per unça, augmentant un 0,35%. El petroli també presentava guanys de prop d’un punt percentual, situant-se el preu del barril Brent en 83 dòlars i el de WTI en 82 dòlars.
Per últim, la temporada de resultats empresarials va continuar amb publicacions d’empreses com PayPal, TripAdvisor i SoftBank.

Categories: General Tags: