Home > General > L’IPC dels Estats Units continua sobrepassant les expectatives

L’IPC dels Estats Units continua sobrepassant les expectatives

11/11/2021

Les borses americanes van reaccionar negativament a la dada de l’IPC subjacent del mes d’octubre, sobretot el Nasdaq, que té una major sensibilitat a les expectatives d’augment dels tipus d’interès. L’índex tecnològic queia un 0,57% en horari de tancament europeu i quant a l’indicador de preus esmentat la lectura va ser del 0,6%, dues dècimes més del previst. Continuant als Estats Units, també van destacar les noves peticions de subsidi d’atur, que es van situar en 267K, quedant-se lleugerament per sobre de les estimacions.
A Europa no vam tenir un calendari econòmic gaire concorregut i pel que fa a la renda variable els moviments tampoc van ser destacables. L’Euro Stoxx-50 va avançar un 0,10% tancant el dia en 4.348 punts i la borsa amb millor comportament va ser l’anglesa, amb el FTSE-100 marcant una alça del 0,91%.
Del continent asiàtic cal destacar l’evolució del preus del productor a la Xina, que van presentar una alça considerable del 13,5%. L’IPC intera­nual es va situar en l’1,5%, quan l’anterior lectura va ser del 0,7%. Les borses xineses van tancar amb pèrdues moderades, com també el Nikkei japonès i el Kospi coreà.
Els inventaris de petroli de l’AIE van augmentar menys del pronosticat i la matèria primera va reaccionar amb caigudes de certa rellevància, de gairebé el 3% en el WTI i del 2% en el Brent. Per últim, el dòlar es veia fortament impulsat respecte a l’euro per les expectatives d’inflació. El tipus de canvi se situava en 1,1511, que comportava una caiguda de l’euro del 0,69%.

Categories: General Tags: