Home > General > Reducció de les compres de deute per part del BCE

Reducció de les compres de deute per part del BCE

10/09/2021

Com estava pronosticat, el Banc Central Europeu no va modificar els tipus d’interès a la reunió d’ahir. Tanmateix, Christine Lagarde va deixar la porta oberta a la gradual retirada d’estímuls econòmics, l’anomenat tapering en llenguatge econòmic. Les borses europees, que van començar el dia amb caigudes generalitzades, van aconseguir en alguns casos recuperar les pèrdues després de la intervenció de la presidenta, com va ser el cas de la borsa francesa, la italiana i l’alemanya.
En horari de tancament europeu les borses dels Estats Units cotitzaven mixtos, destacant el Russell 2000 amb una alça de gairebé un punt percentual. La principal notícia econòmica del país va ser que les noves peticions de subsidi d’atur es van situar en 310K, nivells mínims de gairebé 18 mesos, superant les expectatives dels analistes.
D’altra banda, els selectius asiàtics tampoc van tenir un rumb definit, però cal destacar el retrocés superior al 2% que va patir la borsa de Hong Kong. A la Xina l’índex de preus de consum (IPC) es va situar en el 0,8% interanual i l’índex de preus del productor (IPP), en el 9,5%.
Per últim, en el mercat de matèries primeres vam conèixer a través de la publicació de l’Administració d’Informació d’Energia que la reducció en els inventaris de petroli va ser força inferior a l’esperada, i el preu del barril va reaccionar amb lleugeres caigudes de prop del 0,30%. El Brent cotitzava a 72 dòlars i el WTI a 69 dòlars per barril.

Categories: General Tags: