Home > General > El PIB de la zona euro supera les expectatives

El PIB de la zona euro supera les expectatives

09/09/2021

El continent europeu es va tenyir de vermell en la sessió d’ahir, amb caigudes moderades que van situar l’Euro Stoxx-50 a 4.225 punts. Les borses d’Espanya i Àustria van ser les úniques que van tancar amb lleugeres alces. En el terreny macroeconòmic les notícies van ser força positives, ja que la publicació del PIB de la zona euro va superar les expectatives del consens. Concretament, el creixement va ser del 14,3% interanual i del 2,2% en el segon trimestre de l’any. Addicionalment, la producció industrial d’Alemanya va augmentar un 1% el mes de juliol, mentre l’índex Zew de confiança inversora va decebre, situant-se en 26,5.
Les positives dades publicades a la Xina amb relació a la balança comercial van ajudar que els seus selectius cotitzessin en positiu, tancant més d’un punt percentual a l’alça. L’increment del 25,6% de les exportacions i del 33,1% de les importacions van ajudar a dissipar preocupacions envers l’impacte de l’efecte Delta en punts clau per al dinamisme econòmic com són els tancaments de fàbriques i comerços, les interrupcions en la cadena de subministrament, els confinaments i el repunt dels costos, entre d’altres.
Després de tocar màxims històrics la setmana passada els principals índexs de Wall Street van cotitzar en negatiu, a excepció del Nasdaq, que cotitzava pràcticament pla. El repunt de la rendibilitat del bo estatunidenc a 10 anys, que se situava a l’1,37%, va ajudar a l’apreciació del dòlar cotitzant a 1,1848 respecte de l’euro. En canvi, el rendiment del deute alemany a 10 anys va caure a -0,32%.

Categories: General Tags: