Home > General > Suport continuat del BCE per assegurar la recuperació

Suport continuat del BCE per assegurar la recuperació

11/09/2021

El resultat de les borses a Europa va ser mixt ahir, tancant la referència Euro Stoxx-50 amb una caiguda del 0,18%, en 4.169 punts. Wall Street també s’apuntava lleugeres pèrdues, destacant negativament el Russell-2000 de petites i mitjanes empreses, que retrocedia mig punt percentual. En canvi, les borses asiàtiques van presentar guanys generalitzats, sobretot el Hang Seng i el Nikkei 225, que van tancar un 1,91% i un 1,25% a l’alça, respectivament.
En el terreny macroeconòmic destaquem la publicació del PIB interanual del Regne Unit, que es va situar en el 7,5%, i la producció industrial, que va créixer un 1,2% el mes de juliol. Als Estats Units va destacar l’indicador d’evolució de la inflació, anomenat índex de preus del productor (IPP), el qual va superar en una dècima les expectatives dels analistes, situant-se en 0,6% i disminuint de l’1% de la lectura anterior.
A Europa es van produir diverses reunions de rellevància, de l’Ecofin i l’Eurogrup, així com la compareixença de Christine Lagarde. La presidenta del Banc Central Europeu va posar en relleu que l’economia s’està recuperant millor del previst, però que les condicions financeres continuaran sent laxes per tal de recolzar-la. Un dels indicadors que acompanyen la visió d’un escenari més favorable a Europa és que les fallides empresarials estan sent inferiors a les que es preveien a principi d’any.
Per últim, destaquem l’apropament entre Joe Biden i Xi Jinping després de varis mesos, ja que van mantenir una conversa que podria alleugerir la tensió existent entre les grans potències dels Estats Units i la Xina.

Categories: General Tags: