Home > General > Una pausa abans de segones lectures de la Fed

Una pausa abans de segones lectures de la Fed

23/06/2021

Escasses publicacions macroeconòmiques es van produir en la sessió d’ahir. Tota l’atenció es va centrar en la compareixença de Jerome Powell, de la Reserva Federal dels Estats Units, ja que, després de la sorpresa de la setmana passada, qualsevol novetat respecte a l’enduriment de la política monetària podria generar força volatilitat sobre els mercats financers.
Pel que fa a la renda variable, a l’Àsia va predominar el verd, destacant el Nikkei amb un increment de més del 3%. Més tard, als mercats europeus el rumb dels índexs va ser dispar, amb l’Euro Stoxx-50 tancant amb una alça del 0,30%, però els selectius de les economies perifèriques retrocedint. A Wall Street predominava el verd, amb el Nasdaq liderant els guanys. Tanmateix, el Russell-2000 de petites i mitjanes empreses es desmarcava amb una caiguda superior al mig punt percentual.
Cal destacar que el petroli Brent superava ahir els nivell de 75 dòlars per barril, nivell que no es veia des de l’abril del 2019. El panorama d’expectatives de creixement de la demanda sumat al control de la producció per part de l’oferta ha impulsat amb força la matèria primera, sobre la qual s’està començant a discutir a l’OPEP+ el possible augment de la producció.
Per últim, cal destacar que ahir el bitcoin va testejar la zona per sota dels 30.000 dòlars, un suport important, a causa de la creixent pressió reguladora de Xina sobre la mineria de monedes digitals.

Categories: General Tags: