Home > General > Els PMI refermen la recuperació a la zona euro

Els PMI refermen la recuperació a la zona euro

24/06/2021

La sessió d’ahir va ser intensa quant a publicacions macroeconòmiques, ja que es van donar a conèixer els PMI de diverses economies. Destaquem la sorpresa positiva de les dades d’Alemanya i la zona euro, amb increments que superaven les expectatives dels analistes i refermaven la recuperació de l’activitat econòmica. En canvi, a França les dades van decebre mentre que al Regne Unit es van obtenir uns resultats mixts.
També es van publicar els inventaris de petroli de l’AIE, els quals van continuar reduint-se en una quantitat superior a la pronosticada, fet que va impulsar el preu del petroli a màxims des de final del 2018. El barril de Brent i el WTI van superar els 75 i els 73 dòlars per barril, respectivament.
Les borses europees van tancar el dia en vermell, amb l’Euro Stoxx-50 deixant-se un 1,14% i tancant en 4.075 punts. A Wall Street els índexs cotitzaven amb lleugeres alces, amb l’excepció del Dow Jones, que cotitzava tímidament en negatiu. Cal destacar que el Nasdaq va tocar màxims històrics superant els 14.280 punts. Les paraules del dia anterior de Jerome Powell, tot afirmant que la inflació probablement seria transitòria i relaxant moderadament el discurs hawkish de la setmana passada, van ajudar a la relativa calma de les borses americanes.
Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, ahir l’Índia va informar d’una nova soca anomenada Delta Plus, que està contagiant amb major rapidesa que la precedent variant Delta.

Categories: General Tags: