Home > General > Lagarde: l’efecte de la inflació als Estats Units serà moderat a Europa

Lagarde: l’efecte de la inflació als Estats Units serà moderat a Europa

22/06/2021

Després del canvi de to en el discurs de Jerome Powell la setmana passada, Christine Lagarde va comparèixer ahir i entre d’altres temes va parlar sobre com espera el Banc Central Europeu que impacti sobre Europa la creixent inflació dels Estats Units. La presidenta va indicar que preveuen un impacte moderat i que, en línia amb la Comissió Europea i l’OCDE, no hi ha motiu que justifiqui un gir de la política monetària en el curt termini.
En l’àmbit macroeconòmic el dia va ser força tranquil, destacant només la publicació de la taxa de préstecs preferencials del PBoC de la Xina, que es va situar en el 3,85%.
A l’Àsia la renda variable va tancar majoritàriament amb pèrdues, destacant el Nikkei amb una caiguda de més del 3%. En canvi, les borses europees van cotitzar a l’alça amb augments d’entre mig i un punt percentual. L’Euro Stoxx-50 va tancar en 4.112 punts, que suposava una variació diària del +0,71%. A Wall Street l’increment dels índexs va ser més notable, amb el Dow Jones i el Russell 2000 destacant amb pujades de l’1,50%.
El petroli Brent i el WTI es recuperaven de la setmana passada, amb augments de prop d’un 2% recolzats per l’optimisme en la demanda de l’hemisferi nord durant els propers mesos i la pausa en les conversacions sobre l’acord nuclear amb l’Iran.
Finalment, el tipus de canvi del parell eurodòlar se situava en 1,1914, i suposava una apreciació del 0,46% de l’euro respecte al dòlar.

Categories: General Tags: