Home > General > L’acord fiscal del G7 passa relativament desapercebut per al Nasdaq

L’acord fiscal del G7 passa relativament desapercebut per al Nasdaq

08/06/2021

Les principals borses europees van tancar en verd, destacant principalment la italiana i l’espanyola, que van assolir increments propers al punt percentual. L’Euro Stoxx-50 va finalitzar el dia en 4.099 punts, que suposava una alça del 0,25%. A Wall Street els índexs cotitzaven mixtos, amb l’S&P-500 lleugerament a la baixa, en 4.220 punts.
L’acord del G7 assolit el cap de setmana passat quant a l’aplicació mundial d’una taxa mínima d’impostos a les empreses equivalent al 15% no va tenir una repercussió notable als mercats financers. De fet, les multinacionals tecnològiques pujaven i l’índex Nasdaq també ho feia lleugerament. Veurem durant els pròxims mesos com es desenvolupa aquesta acció, en la qual el següent el pas serà l’avaluació del G20 al juliol.
En el terreny macroeconòmic, les exportacions i les importacions de la Xina van créixer menys de l’esperat en termes interanuals, mentre les comandes de les fàbriques alemanyes del mes d’abril van decréixer un 0,2% quan s’esperava un augment de l’1%.
En el mercat de matèries primeres el petroli recollia beneficis amb caigudes properes al mig punt percentual, en canvi, l’or gairebé tocava els 1.900 dòlars per unça recolzat per un dòlar més feble respecte a l’euro.
Finalment, remarquem que durant la tarda d’ahir la farmacèutica Moderna va compartir que havia sol·licitat al regulador EMA llum verd per aplicar la seva vacuna a adolescents, després d’haver realitzat assaigs clínics satisfactoris.

Categories: General Tags: