Home > General > La zona euro decreix menys del previst

La zona euro decreix menys del previst

09/06/2021

Ahir va ser un dia intens quant a macroeconomia, primer ens va sorprendre el Japó, amb caigudes del PIB a nivell trimestral i interanual més contingudes del que esperaven els analistes. Més tard, Alemanya va publicar el nivell de producció industrial del mes d’abril, el qual va dibuixar un escenari pitjor al pronosticat, ja que es va reduir en un punt percentual respecte a la previsió d’augment del 0,5%. L’índex ZEW de confiança inversora va decebre, ja que la lectura de 79,8 va ser inferior a la previsió de 86. Igual que l’economia nipona, la zona euro va donar a conèixer l’evolució del PIB, sent del -0,3% en el primer trimestre de l’any en curs i del -1,3% en termes interanuals. Ambdues lectures van ser superiors a les estimacions, indicant un panorama econòmic de clara recuperació en el vell continent. Per acabar amb la foto macroeconòmica del dia, els Estats Units van informar de la balança comercial i de l’enquesta JOLTs d’ofertes laborals, amb uns resultats positius per l’economia americana en cadascun dels indicadors.
Pel que fa a les borses, a Europa va acabar el dia en tonalitat mixta, amb l’EuroStoxx-50 cotitzant pràcticament pla en els 4.096 punts. Wall Street, en canvi, sí que tenia el rumb definit en el verd però les variacions no eren gaire contundents, només destacant el Russell-2000 amb un augment de prop de mig punt percentual.
Per últim, destacar que en el mercat de criptodivises es va viure una sessió més de volatilitat, baixant el bitcoin a nivells de 32.000 dòlars.

Categories: General Tags: