Home > General > L’informe laboral dels EUA, principal fil conductor

L’informe laboral dels EUA, principal fil conductor

05/06/2021

L’informe laboral dels Estats Units va centrar l’atenció dels mercats financers en la sessió d’ahir. Mentre la taxa d’atur es va situar en el 5,8%, una dada millor al 5,9% que esperaven els analistes i superior en tres dècimes respecte a l’anterior lectura, les nòmines no agrícoles van ser de 559K, per sota de l’estimació de 650K. D’altra banda, els ingressos mitjans per hora van augmentar un 2% en l’àmbit interanual, superant també el pronòstic de l’1,6%. Wall Street reaccionava en verd, destacant el Nasdaq per sobre de la resta d’índexs.
Mentrestant a Europa, la publicació de les vendes minoristes de la zona euro va ser decebedora, amb una caiguda a l’abril del 3,1%, força pitjor al decrement de l’1,2% que s’esperava. Pel que fa a les borses, cotitzaven mixtes i sense grans variacions pel que fa a la referència Euro Stoxx-50.
Quant al continent asiàtic, el Japó, l’Índia i Hong Kong van acabar la setmana en vermell, però d’altra banda els principals índexs xinesos van obtenir alces de prop de mig punt percentual.
D’altra banda, destaquem l’assoliment del primer acord de transport aeri del món entre la Unió Europea i l’Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic (Asean), amb l’objectiu de reforçar el lligam comercial entre les dues regions.
Per últim, el parell eurodòlar tenia una variació important en el dia, apreciant-se l’euro respecte al dòlar un 0,42% i situant el tipus de canvi en 1,2174.

Categories: General Tags: