Home > General > L’amenaça inflacionista es posposa una vegada més

L’amenaça inflacionista es posposa una vegada més

11/03/2021

Mercat alcista el dia d’ahir, còmode per la manca de sorpresa en la dada d’inflació dels Estats Units del mes de febrer, la qual es va situar en l’1,3% en termes interanuals (una dècima per sota de l’esperat). Recordem que aquest any, amb la implementació del gran estímul demòcrata, els mercats centren la seva atenció en la possibilitat d’una acceleració excessiva en el nivell de preus que pugui incrementar el cost del deute. La dada de l’IPC de la Xina, que també vam conèixer ahir, es va situar en l’1,7% interanual, dues dècimes per sobre de les estimacions del consens.
Als mercats europeus els selectius cotitzaven amb alces moderades, l’Eurostoxx-50 tancava en 3.819 punts i destacava l’índex francès, amb un increment de l’1,11%. A les borses americanes també dominava el verd però de forma dispar, amb un Nasdaq que s’incrementava un modest 0,56% i un Russell-2000 que s’accelerava un 2,24%. L’S&P cotitzava en 3.906 punts, amb una pujada del 0,80%.
Al mercat de matèries primeres, l’or es negociava pla mentre que el petroli presentava lleugeres caigudes després de la publicació dels inventaris de petroli de l’Administració de la Informació d’Energia, que va sortir pitjor que el que esperaven els analistes. El parell eurodòlar cotitzava estable per sota d’1,19 el dia abans de la decisió de tipus del Banc Central Europeu, que precedeix la compareixença de Christine Lagarde i sol generar gran volatilitat en la divisa.

Categories: General Tags: