Home > General > El cost del deute va marcant el compàs de la música als mercats

El cost del deute va marcant el compàs de la música als mercats

10/03/2021

Cotitzacions en verd en la sessió d’ahir als mercats europeus, en què l’Eurostoxx s’apuntava un 0,61% i tancava en 3.786 punts. El Dax alemany repuntava un 0,40%, animat per una dada de balança comercial que va sortir millor del que s’esperava. Creuant l’Atlàntic Wall Street brillava, ja que els guanys eren molt més contundents. En el cas del Nasdaq, que ha estat especialment castigat en els últims dies, el repunt s’apropava al 4%, mentre que el Russell 2000 i l’S&P 500 també presentaven increments de més del 2%. La part negativa es trobava en els índexs xinesos, deixant-se el selectiu de Shanghai un 1,82% i el de Shenzhen un 2,80%.
Al Japó vam conèixer la dada del PIB trimestral per al 4T2020, indicant un creixement de l’economia nipona del 2,8%. En termes interanuals el repunt va ser del 11,7 per cent, inferior a la previsió del 12,7%.
En el cas de la zona euro, el PIB va decréixer tant en termes trimestrals com interanuals en un 0,7% i un 4,9% respectivament.
El petroli es prenia un descans després de l’estel·lar comportament que ha tingut aquest any, cotitzant a la baixa al voltant d’un punt percentual en el cas del Brent. L’or repuntava sobre un 2%, recolzat per la baixada en els rendiments del deute americà. En el mercat de divises el dòlar es depreciava després de visitar màxims de 3 mesos, i es canviava per 1,1885 respecte a l’euro.

Categories: General Tags: