Home > General > Wall Street té motius per celebrar

Wall Street té motius per celebrar

12/03/2021

Als Estats Units el mercat de renda fixa en calma, l’estímul econòmic en marxa, la tercera onada en clar retrocés i el mercat laboral en plena recuperació van suposar prou motius com per fer enlairar un dia més les borses. Entrant en detall, la Cambra de Representats dels EUA va aprovar el pla de rescat d’1,9 bilions de dòlars que impulsarà una economia que, en termes laborals, es recupera amb força, ja que ahir vam conèixer que les peticions inicials de subsidi d’atur es van situar en 712 K, el nivell més baix des de l’inici de la pandèmia i superant les expectatives dels analistes de 725 K. Pel que fa a l’evolució del virus, les noves infeccions van mostrar un descens del 12% la setmana passada i el nivell de vacunacions s’accelera a nivells rècord de més de 2 milions de dosis diàries.
A Europa l’atenció es centrava en el Banc Central Europeu, que va mantenir sense canvis els tipus d’interès, i en la posterior compareixença de Christine Lagarde, en la qual va anunciar que augmentarien significativament el ritme de compres de deute durant el pròxim trimestre dintre del programa PEPP (Programa de Compra per l’Emergència Pandèmica) per assegurar el baix cost dels préstecs.
Les borses europees cotitzaven en verd, augmentava l’Eurostoxx 50 un 0,67% i tancava en 3.845 punts. A Wall Street el Nasdaq s’apuntava un 2,45%, mentre que l’índex S&P 500 pujava un 1,42%. L’or cotitzava pla i el petroli presentava augments superiors al 2%. El parell EUR/USD es canviava per 1,1967.

Categories: General Tags: