Home > General > És el torn de paraula per a Europa

És el torn de paraula per a Europa

18/07/2020

Ahir en general va ser un dia amb poques referències macroeconòmiques a ambdós costats de l’Atlàntic. Però els inversors tenien la mirada fixa principalment en dos llocs. En primer lloc a Europa, on el Consell d’Europa hauria de pactar les condicions del fons de reconstrucció comunitari. Moment històric. Amb les diferències previstes de part del sector més dur: Dinamarca, Suècia, Àustria i Holanda versus països del sud. Sembla que prendrà més temps a l’eix Merkel-Macron convèncer de la necessitat del pla per recuperar l’economia global de la zona. En segon lloc, tots romaníem atents a les publicacions de resultats d’aquest segon trimestre. L’inversor ja és conscient que en aquesta publicació els resultats trimestrals vindran força perjudicats i un punt important a mirar seran quines són les guies i previsions que donen les empreses per al 2021. En aquest context tots el mercat van obrir de forma molt plana, i van mantenir un rumb relativament pla i irregular durant la sessió. L’IBEX-35 va lluitar per mantenir el 7.400 punts. Els valors que més dificultats tenien tornaven a ser valors més cíclics, com el turístic o el financer. La incertesa derivada dels rebrots de Covid que estem vivint era la principal causant. Amb referència al petroli, també van destacar els retrocessos. En canvi, actius defensius com l’or aconseguien cotitzar de forma estable per sobre dels 1.800 dòlars. El canvi euro-dòlar mantenia el seu encreuament en nivells d’1,1430.

Categories: General Tags: