Home > General > Condemnats a entendre’s

Condemnats a entendre’s

21/07/2020

La setmana començava amb l’obertura de tots els mitjans econòmics destacant el no-acord entre els diferents països de l’Eurogrup per tal de tirar endavant el pla de reconstrucció econòmica europea. Malgrat que les desavinences entre el bloc del nord, o també conegut com els països frugals, amb els del sud, aquestes negociacions tard o d’hora hauran de solucionar-se pel bé del conjunt del Vell Continent. A tancament de la sessió borsària europea, encara no s’havia arribat a cap acord, però semblava que les postures cada vegada estaven més a prop a través d’una nova proposta on es rebaixava l’import de les ajudes i possiblement es canviava la manera en què s’entregava, és a dir, passava de ser una transferència o subvenció a un préstec que s’hauria d’acabar retornant amb diverses condicions. D’altra banda, Luis de Guindos, vicepresident del Banc Central Europeu, intervenia públicament anunciant que espera veure fusions bancàries en les properes setmanes, seguint amb el discurs continuista que porta lluint els darrers mesos. Tot i que quedaven diversos fronts oberts, els selectius europeus cotitzaven tots a l’alça amb moderades apreciacions a excepció del FTSE 100 britànic, que no aconseguia finalitzar la sessió en terreny positiu. Mentrestant, a l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street cotitzaven amb pujades i destacava la fortalesa del selectiu tecnològic Nasdaq Composite a tancament europeu.

Categories: General Tags: