Home > General > Cursa per la vacuna

Cursa per la vacuna

16/07/2020

Els últims dies han servit per reviure tots els temors a nous confinaments arreu del món deguts als nombrosos nous casos de virus. Aquest fet va servir durant la setmana passada perquè molts inversors es repensessin la seva ponderació en actius de risc i va ser aprofitada per veure diverses recollides de beneficis generalitzades. Malgrat la gravetat de la situació, sembla que aquesta setmana la tònica ha canviat completament i les novetats en relació amb una nova vacuna no paren d’aflorar, dia rere dia, i amb múltiples empreses en la cursa per trobar una cura a la Covid-19. Per aquest motiu, la sessió d’ahir va estar dominada per l’optimisme al Vell Continent, sumant l’apropament de dues jornades clau, en què es reunirà l’Eurogrup i podria desencallar el famós pla de recuperació econòmica europea. El selectius que lideraven els avenços de la sessió eren el CAC-40, amb una apreciació del 2,03%, seguit de ben a prop pel FTSE MIB, que ho feia en un 2,02%. La resta de selectius més representatius no es quedaven enrere i cotitzaven positivament amb una minúscula diferència respecte als comentats anteriorment. A l’altra banda de l’Atlàntic, en plena presentació de resultats empresarials, destacava un nou inici alcista de la sessió, que a mesura que avançava la jornada anava minvant, arribant a situar el Nasdaq Composite lleugerament en terreny negatiu coincidint amb el tancament de sessió europea. Mentrestant, el tipus de canvi eurodòlar es mantenia estable, a nivells d’1,14.

Categories: General Tags: