Home > General > Setmana clau per a Europa

Setmana clau per a Europa

15/07/2020

Els selectius europeus no aconseguien encarrilar a l’alça la segona jornada consecutiva en una setmana en què s’espera força volatilitat. A més a més de les dades macroeconòmiques que es publicaran, els inversors tenen el punt de mira posat a la propera reunió del Banc Central Europeu i a la reunió de l’Eurogrup de cara a final de setmana amb relació al pla de reconstrucció econòmica europea, sense deixar de banda l’inici de presentacions de resultats al continent americà. Pel que fa al que podria ser el catalitzador a l’alça més important, relacionat amb el pla de reconstrucció, la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha començat a tantejar els diversos representats dels països més implicats per mirar d’aplanar el camí en la reunió que s’iniciarà divendres vinent. Qualsevol acord que s’aconsegueixi, tot i que no sigui tan bo com el que s’esperen els països més afectats com Espanya, França o Itàlia, esdevindrà una mostra d’unitat i tornarà a centrar l’interès de molts inversors. Pel que fa a les presentacions de resultats dels primers bancs americans, les dades publicades han estat dèbils, tal com s’esperava, però s’ha vist alguna sorpresa a l’alça en una temporada en què s’espera una davallada generalitzada dels beneficis per acció de prop del 55% per a les companyies dels EUA. Cal destacar que enmig d’aquesta volatilitat s’ha vist una apreciació de mig punt percentual de l’euro respecte al dòlar, situant-lo a nivells d’1,14 a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: