Home > General > Els Estats Units guien els mercats globals

Els Estats Units guien els mercats globals

29/04/2020

L’S&P-500, el selectiu americà per excel·lència, iniciava la sessió per sobre dels 2.900 punts, un nivell que semblava molt complicat de tornar a sobrepassar quan va començar la crisi del coronavirus. La recuperació borsària que han tingut els selectius americans ha estat molt vertical, gairebé tant com ho va ser la correcció, en què l’S&P-500 ja s’ha apreciat un 30% des dels mínims que va tocar, al voltant de nivells de 2.200. Destaca sobretot l’estabilitat del Nasdaq Composite, format per grans valors tecnològics, que està lleugerament en negatiu des de principi d’any i és a dia d’avui el selectiu que més bon comportament ha tingut dins dels més representatius globalment, seguit de ben a prop de l’índex mencionat anteriorment. L’altra cara de la moneda està sent Europa, que segueix quedant-se allunyada com ja va sent normal de l’estela dels mercats americans. Tot i que s’han vist recuperacions notòries des de passats mitjan març, el diferencial entre els dos continents és més que considerable, en què destaca negativament l’IBEX-35, que encara acumula pèrdues properes al 29% des de principi d’any. La divisió d’opinions dintre de la pròpia Unió Europea per tal d’ajudar els països més afectats, a més del bloqueig sistemàtic de diversos països del nord europeu per adjudicar noves ajudes als països més afectats pel confinament, ha aportat molta incertesa als inversors, fet que han aprofitat per buscar nous horitzons d’inversions.

Categories: General Tags: