Home > General > Europa comença a veure més enllà del confinament

Europa comença a veure més enllà del confinament

28/04/2020

Les primeres mesures de desconfinament a Europa han servit per fer recuperar l’ànim inversor en actius de risc a l’inici de l’última setmana d’abril. Els selectius europeus iniciaven la sessió amb moderades pujades, on ja es comença a descomptar parcialment la futura recuperació de l’activitat econòmica, enmig de notables descensos en les corbes de contagis de diversos països del Vell Continent. Aquesta setmana serà clau per conèixer el nou pla de ruta i les noves mesures que pot arribar a adoptar el Banc Central Europeu en la reunió que durà a terme durant el proper per tal de recolzar l’economia després de la llarga parada. El BCE no serà l’únic que compareixerà públicament aquesta setmana, ja que des de la Reserva Federal Americana també s’esperen nous moviments, després les mesures del Banc Central del Japó tot anunciant compres il·limitades de bons per mitigar els efectes col·laterals. El petroli, per la seva part, seguia amb àmplia volatilitat i sumava una nova davallada del preu després d’haver viscut diversos dies consecutius recuperant terreny. A l’altra banda de l’Atlàntic, aquesta setmana publiquen el 35% d’empreses del selectiu referència S&P-500, en què es prestarà especial atenció a les grans tecnològiques com ara Microsoft, Apple o Amazon, que han tingut un comportament molt estable i on s’han arribat a veure màxims històrics de l’empresa de comerç electrònic en plena davallada borsària.

Categories: General Tags: