Home > General > El Vell Continent rebota amb força

El Vell Continent rebota amb força

30/04/2020

Amb una jornada plena de dades macroeconòmiques, que en general va tenir una tonalitat bastant negativa i de presentacions de resultats, que tampoc van aportar positivisme al mercat, la notícia estrella que va catapultar a l’alça els mercats va ser la relacionada amb la biotecnològica Gilead Sciences. L’empresa americana feia una publicació en què anunciava que en els estudis vinculats a l’assaig clínic de fase 3 amb el famós fàrmac Remdesivir, els pacients amb tractaments de deu dies aconseguien notòries millores en el seu historial clínic respecte als tractament de cinc dies. Sense anar més enllà, la notícia no aporta gaire pel que fa al desenllaç a curt termini del virus, ja que el fàrmac encara no té llicència ni està aprovat en cap lloc del món i encara no s’ha demostrat que sigui segur o eficaç per al tractament de la Covid-19. Encara així, aquesta dada va servir per veure notòries apreciacions als selectius del Vell Continent, que tancaven amb pujades superiors al 2% en la totalitat dels mercats més representatius, on l’índex més minvat d’aquest any, l’IBEX-35, es desmarcava a l’alça amb pujades del 3,21%, impulsat en gran manera pel bon comportament d’un dels sectors més pesants, com és la banca. L’obertura dels mercats de Wall Street coincidia amb la dèbil dada del PIB americà, que se situava per sota del que s’esperaven els analistes i que ràpidament quedava en segon pla per celebrar a l’alça la notícia de Gilead, per acabar amb pujades superiors al 2% a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: