Home > General > Etapa postconfinament

Etapa postconfinament

17/04/2020

Molts països estan començant a donar a conèixer les primeres mesures per reprendre l’activitat econòmica gradualment per evitar que la crisi sanitària que s’ha intentat tractar de la millor manera es converteixi en una nova crisi econòmica degut a la paralització total de l’economia mundial. Després de les previsions totalment pessimistes que donava a conèixer el Fons Monetari Internacional, avui ha estat el torn del Banc Central Europeu, amb Christine Lagarde al capdavant, que tot i advertir de la duresa de la contracció que es veurà al PIB europeu ha afirmat que estan oberts a buscar noves propostes per tal d’impulsar l’economia. Des de l’altra banda de l’Atlàntic segueixen publicant-se dades macroeconòmiques molt dures, destacant les noves peticions de subsidis setmanals d’atur, que han resultat estar en 5,2 milions, lleugerament per sobre del que s’esperava, i la pujada acumulada ja suma 22 milions de persones. L’informe de construccions de nous habitatges i de permisos de construccions també ha minvat agreujant encara més la situació actual. Pel que fa a la sessió borsària a Europa, la majoria dels selectius aconseguien finalitzar amb suaus pujades, amb l’excepció dels països veïns, amb l’IBEX-35 i el CAC-40 que corregien un 1,11% i un 0,08%, respectivament. A l’altra banda de l’Atlàntic destacaven negativament els resultats que s’anaven coneixen del sector bancari i industrial. Per la part positiva pujaven les empreses tecnològiques, que impulsaven el Nasdaq al territori positiu a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: